Compania de stat Nuclearelectrica a demarat un amplu proces de recrutare a peste 600 de persoane, în contextul în care se confruntă cu un val mare de pensionări.
Nuclearelectrica estimează că peste 300 de angajați vor ieși anticipat la pensie în anii imediat următori, motiv pentru care este nevoie de recrutări.
„În urma analizei raportului «Estimare impact grupe de muncă în calcul pensionare», rezultă un număr de aproximativ 327 de persoane ce urmează să îndeplinească condițiile de pensionare în următorii 4 ani, conform stagiului de cotizare şi perioadei suplimentare la vechimea în muncă acordată pentru perioadele realizate în grupa I si a II-a, în baza legislației anterioare datei de 1 aprilie 2001, respectiv pentru perioadele realizate în condiții speciale și condiții deosebite de muncă. În anul 2022, numărul estimat de personal ce ar putea să își manifeste dorința pentru a ieși la pensie mai devreme decât vârsta standard este de aproximativ 153 de persoane; în anul 2023 estimăm un număr de 62 de persoane, în 2024 estimăm un număr de 53 de persoane și în 2025 estimăm un număr de 59 de persoane (cifrele sunt estimative și sunt bazate pe datele din luna martie 2022)”, arată compania.
Drept urmare, Nuclearelectrica a lansat în sistemul electronic de achiziții publice un anunț de consultare a pieței pentru „servicii de recrutare și selecție de forță de muncă”.
Compania caută așadar să angajeze 620 de persoane pe toate nivelurile ierarhice (low, middle, high), în următorii patru ani.
Categoria de nivel Low
Număr de posturi cu studii medii maxim: 200 cu următoarele specializări, fără ca acestea să fie limitative: Mecanic, Electric, Operator nuclear, Reparator mecanic/electric, Automatist, Contabil, Sudor, Referent de specialitate, Tehnician, Conducător auto.
Număr de posturi cu studii superioare maxim: 120 cu următoarele specializări, fără ca acestea să fie limitative: Inginer, Economist, Chimist, Expert în achiziții publice, Referent de specialitate, Analist programator, Inginer de sistem.
Categoria de nivel Middle
Număr de posturi cu studii superioare maxim: 200 cu următoarele specializări, fără ca acestea să fie limitative: Inginer principal/specialist, Economist principal/specialist, Expert în achiziții publice principal/specialist, Auditor Intern, Analist programator specialist, Inginer de sistem specialist, Expert, Șef birou, Șef Serviciu, Consilier juridic, Șef Proiect, Șef Program Special, Coordonator proiect/program special, Inginer proiectant, Diriginte de șantier.
Categoria de nivel High
Număr de posturi cu studii superioare maxim: 100 cu următoarele specializări, fără ca acestea să fie limitative: Dispecer coordonator, Dispecer șef Tură, Expert principal, Șef departament, Inginer șef, Director.
Nuclearelectrica așteaptă propunerile companiilor interesate până la data de 9 mai.
Nuclearelectrica este o companie deținută majoritar de statul român și listată la bursă care operează Centrala Nucleară de la Cernavodă – două reactoare, fiecare cu o capacitate de 700 de MW ce funcționează în bandă. Anul trecut, pe fondul creșterii generalizate a prețurilor la energie, Nuclearelectrica realizat un profit de 1 miliard de lei. România are în plan să mai construiască pe amplasamentul din Cernavodă încă două reactoare, tot de câte 700 MW fiecare, și a semnat deja un acord de cooperare cu Canada și parteneri din SUA și Franța, pentru furnizare de echipamente și finanțare. Potrivit ultimelor estimări, costul U3 și 4 se apropie de 9 miliarde de euro.
Citește și: