O activistă de mediu și Greenpeace au dat în judecată Volkswagen pentru că nu se adaptează la combaterea schimbărilor climatice

volkswagen logo Sursa foto: Pixabay

Activista de mediu Clara Mayer și șefii Greenpeace Germania au dat în judecată Volkswagen, a declarat marți ONG-ul, acuzând producătorul de automobile că nu și-a făcut partea pentru combaterea schimbărilor climatice.

Reclamanții i-au dat lui Volkswagen opt săptămâni pentru a-i analiza cererile, care au inclus încetarea producției de mașini cu motor cu ardere internă până în 2030 și reducerea emisiilor de carbon cu cel puțin 65% față de nivelurile din 2018 până atunci, înainte de a depune acțiunea.

Potrivit Reuters, Volkswagen nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii. Compania a spus că nu vede ca datul în judecată a unor firmele individual poate fi o soluție adecvată pentru abordarea unei probleme la nivelul întregii societăți.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

„Volkswagen s-a angajat deja în mod clar față de Acordul de la Paris privind climă în 2018 și are cea mai ambițioasă strategie de electrificare, investind 35 de miliarde de euro în electromobilitate până în 2025”, a declarat un purtător de cuvânt în septembrie, când Greenpeace și-a depus cererile.

Un proces similar a fost intentat la sfârșitul lunii septembrie de șefii organizației germane de mediu Deutsche Umwelthilfe împotriva BMW și Daimler, când ambele companii au respins și cererile de a înceta producția de mașini pe bază de combustibili fosili până în 2030 și de a limita emisiile de CO2 înainte de atunci.

Procesele se bazează pe două cazuri anterioare legate de climă: o hotărâre germană din mai 2020, potrivit căreia țara nu reușește să protejeze generațiile viitoare de consecințele schimbărilor climatice, și o hotărâre olandeză în aceeași lună, care ordona companiei petroliere Shellsă reduce emisiile sale, prima dată când o companie privată a fost considerată responsabilă pentru impactul său asupra climei.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: