O activistă de mediu și Greenpeace au dat în judecată Volkswagen pentru că nu se adaptează la combaterea schimbărilor climatice

Redacția nov. 9, 2021 0 comentarii
volkswagen logo

Activista de mediu Clara Mayer și șefii Greenpeace Germania au dat în judecată Volkswagen, a declarat marți ONG-ul, acuzând producătorul de automobile că nu și-a făcut partea pentru combaterea schimbărilor climatice.

Reclamanții i-au dat lui Volkswagen opt săptămâni pentru a-i analiza cererile, care au inclus încetarea producției de mașini cu motor cu ardere internă până în 2030 și reducerea emisiilor de carbon cu cel puțin 65% față de nivelurile din 2018 până atunci, înainte de a depune acțiunea.

Potrivit Reuters, Volkswagen nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii. Compania a spus că nu vede ca datul în judecată a unor firmele individual poate fi o soluție adecvată pentru abordarea unei probleme la nivelul întregii societăți.

„Volkswagen s-a angajat deja în mod clar față de Acordul de la Paris privind climă în 2018 și are cea mai ambițioasă strategie de electrificare, investind 35 de miliarde de euro în electromobilitate până în 2025”, a declarat un purtător de cuvânt în septembrie, când Greenpeace și-a depus cererile.

Un proces similar a fost intentat la sfârșitul lunii septembrie de șefii organizației germane de mediu Deutsche Umwelthilfe împotriva BMW și Daimler, când ambele companii au respins și cererile de a înceta producția de mașini pe bază de combustibili fosili până în 2030 și de a limita emisiile de CO2 înainte de atunci.

Procesele se bazează pe două cazuri anterioare legate de climă: o hotărâre germană din mai 2020, potrivit căreia țara nu reușește să protejeze generațiile viitoare de consecințele schimbărilor climatice, și o hotărâre olandeză în aceeași lună, care ordona companiei petroliere Shellsă reduce emisiile sale, prima dată când o companie privată a fost considerată responsabilă pentru impactul său asupra climei.

sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *