Olandezii de la Photon Energy au început construcția celei de-a șasea centrale fotovoltaice din România

Parc fotovoltaic Sursa foto: Twitter / GreenVolt

Compania olandeză Photon Energy a anunțat marți că a început construcția celei de-a șasea centrale fotovoltaice din România, care va avea o capacitate de producție de 4,8 MWp.

Situată în apropiere de Teiuș, în județul Alba din România, centrala se va întinde pe 10 hectare de teren viran, va fi dotată cu aproximativ 8.700 de panouri solare și se așteaptă să genereze aproximativ 7,1 GWh de energie regenerabilă pe an.

Modulele solare bifaciale de înaltă eficiență montate pe urmăritori cu o singură axă vor furniza anual aproximativ 7,1 GWh de energie regenerabilă către rețeaua Distribuție Energie Electrică România, care va fi vândută pe piața de energie pe bază comercială, fără niciun fel de sprijin sau contract de achiziție de energie cu un contractor de energie. Noua centrală este programată să înceapă să funcționeze în al patrulea trimestru al anului 2022.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

Compania plănuiește să adauge o capacitate totală de generare de 32 MWp în țară până la sfârșitul anului 2022, ceea ce va duce portofoliul său total de producție proprie la peste 120 MWp. Chiar recent, compania a început construcția primelor sale cinci centrale electrice din România, lângă Șiria, Aiud și Calafat, cu o capacitate de generare de 16,5 MWp. În prezent, compania dezvoltă proiecte fotovoltaice în România cu o capacitate totală de 235,4 MWp, cu 21,2 MWp în construcție și 12,0 MWp în stadiul de dezvoltare gata de construcție.

Centrala electrică va fi deținută și exploatată de o societate cu scop special deținută integral de Photon Energy Group.

După finalizare, această a șasea centrală fotovoltaică va extinde portofoliul IPP al Photon Energy la 94 de centrale electrice cu o capacitate de generare combinată de 113,1 MWp. O capacitate totală de 97 MWp va vinde electricitate curată direct pe piața de energie.

„Suntem foarte entuziasmați să continuăm să punem bazele în România, una dintre piețele noastre cheie din Europa Centrală și de Est, executând strategia noastră de creștere, așa cum am anunțat în Ghidul nostru financiar pentru 2022”, a declarat Georg Hotar, CEO al Photon Energy Group. „Centrala de la Teiuș marchează un alt pas important în eforturile noastre de a pune în funcțiune o capacitate totală de aproximativ 32 MWp în România până la sfârșitul anului 2022. Numai aceste noi active vor extinde portofoliul nostru IPP (producător independent de energie) la peste 120 MWp până la sfârșitul anului”, a precizat el.

La nivel global, compania dezvoltă proiecte fotovoltaice la scară utilitară cu o capacitate combinată de peste 825 MWp pe piețele sale cheie din Europa Centrală și de Est și Australia, inclusiv capacitatea de mai sus din România. Se preconizează că restul proiectelor în curs de dezvoltare din România vor fi construite și puse în funcțiune în 2023 și 2024 și, astfel, piața românească va contribui semnificativ la obiectivul Companiei de a-și extinde portofoliul IPP la cel puțin 600 MWp la nivel global până la sfârșitul anului 2024.

Pe baza previziunilor privind prețul energiei pentru restul anului 2022, Compania tocmai și-a majorat recent orientarea financiară pentru veniturile consolidate în 2022, care vor crește la 85 milioane de euro de la 36,4 milioane de euro în 2021, ceea ce reprezintă o creștere de 133,8% față de anul precedent, ceea ce duce la o creștere a EBITDA la 24 milioane de euro de la 9,6 milioane de euro în 2021 (+150,4% față de anul precedent).

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: