Pasaj pietonal subteran la Comarnic, pe DN 1 Valea Prahovei. Guvernul a avut nevoie de aproape doi ani pentru a transfera un teren de 800 de metri de la Primăria Comarnic la Ministerul Transporturilor

Pasj Pietonal Comarnic

Un pasaj pietonal subteran va fi construit la Comarnic, pe DN 1 Valea Prahovei, Guvernul urmând să aprobe miercuri un Proiect de Hotărâre prin care se transferă un teren de 830 mp. din propritatea Primăriei Comarnic în cea a Ministerului Transporturilor. Indicatorii tehnico-economici pentru tunelul pietonal care va fi amenajat la Comarnic, zona Pieței centrale, intersecție cu strada Ghiosești, au fost aprobați încă din 2021, dar CNAIR a avut nevoie de exproprieri suplimentare după cum Economedia explica în octombrie 2021, iar acum trebuie să facă transferul de proprietate de la Primăria Comarnic.

Pasajul va avea o lungime de 30 de metri cu cele două intrări de o parte şi de alta a Drumului Naţional 1. Potrivit datelor din memoriul tehnic, lucrările vor dura 12 luni, pasajul va avea pe lângă scara fixă şi lift iar valoarea totală a investiţiei este de 8 milioane lei.

„În prezent traficul rutier în interiorul orașului Comarnic se realizează cu dificultate din cauza numărului mare de autoturisme ce tranzitează orașul cu precădere înspre zonele montane adiacente. De asemenea, circulația rutieră este îngreunată din cauza prezenței trecerilor de pietoni ce conduc către timpi de așteptare ai autoturismelor în interiorul localității. Amplasamentul propus pentru realizarea pasajului pietonal este situat în orașul Comarnic, în zona Pieței Centrale, la intersecția Drumului Național DN1 cu strada Ghiosești. Zona de analiză cuprinde atât intersecția, cât și trecerea de pietoni din zonă, ce traversează DN1”, se arată în Nota de Fundamentare.

Pentru fluidizarea circulației pe DN 1 Valea Prahovei, CNAIR vrea să construiască alte patru pasaje pietonale la Bușteni, Poiana Țapului și Predeal, iar la Comarnic, Sinaia, Bușteni și Azuga să modernizeze cele opt pasarele pietonale. De asemenea, la Sinaia Sud, Sinaia Nord și Predeal vor fi construite pasaje rutiere supraterane, iar CJ Prahova derulează proiectele centurilor Comarnic și Bușteni, investiții preluate de la CNAIR. Conform promisiunilor, până la sfârșitul anului va fi lansat în licitație ciotul Autostrăzii Ploiești – Brașov, un troson de aprox. 5 kilometri de lângă Cristian.

Comentarii

  1. They don’t care! Nici macar la prostii astia de guvernanti care si ei stau in coada.
    They just don’t care, de asemenea sunt si low energy, low IQ, smekeri si furaciosi.
    Dar no, romanul “protesteaza” prin nevot sau alege pe AUR ca le place si cu mai mult dezastru. Cam masochisti asa…

  2. Daca sunt transferate lucrari de la CNI la altii ma are rost sa tineti structura asta(CNI) ?
    De ce M. Ciolacu nu o desfiintezi?🤔

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *