Prețul petrolului scade marți din cauza îngrijorărilor legate de economia chineză

petrol Sursa foto: Pixabay

Prețul petrolului a scăzut cu peste 1% marți, din cauza datelor economice chinezești slabe, coroborate cu temerile că reducerea neașteptată a ratelor cheie de politică monetară de către Beijing nu a fost suficient de substanțială pentru a întineri redresarea post-pandemică a țării, scrie Reuters.

Contractele futures pentru petrolul Brent au scăzut cu 1,31 dolari, sau 1,5%, la 84,90 dolari pe baril, în timp ce petrolul american West Texas Intermediate a scăzut cu 1,44 dolari, sau 1,8%, la 81,07 dolari.

Reducerile de ofertă din partea Arabiei Saudite și a Rusiei, parte a grupului OPEC+ care cuprinde Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și aliații săi, au contribuit la stimularea unei creșteri a prețurilor în ultimele șapte săptămâni.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

Cu toate acestea, datele privind producția industrială și vânzările cu amănuntul din China de marți au arătat că economia a încetinit și mai mult luna trecută, intensificând presiunea asupra unei creșteri deja șubrede și determinând autoritățile să reducă ratele cheie de politică monetară pentru a susține activitatea economică.

Atunci când piața petrolului pare să fie confortabilă, se întâmplă adesea ca China să fie numărul unu în materie de foc, aruncând o pătură umedă peste cei care visează la prețuri la nord de 90 de dolari, a declarat John Evans de la brokerul de petrol PVM. China este cel mai mare importator de petrol din lume

Banca centrală a Chinei a redus marginal ratele dobânzilor după datele care au evidențiat intensificarea presiunii asupra economiei, în principal din partea sectorului imobiliar, deși analiștii spun că reducerea a fost prea mică pentru a face o diferență semnificativă.

Există temeri că China ar putea întâmpina dificultăți în atingerea obiectivului de creștere de aproximativ 5% pentru anul în curs fără mai multe stimulente fiscale.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: