Piața IT&C din România a crescut cu peste 22% în 2020 / Pentru următorii ani se așteaptă o creștere de cel puțin 14% pe an (companie)

Infrastructura IT&C

Serviciile IT&C au crescut cu 23,4%, iar comerțul cu ridicata de echipamente informatice și de telecomunicații a înregistrat o majorare de 20,5%, față de 2019, rezultând o creștere totală a pieței de 22,27%, afirmă, într-un comunicat, Arctic Stream, companie cu capital românesc înființată în 2017.

Valoarea pieței s-a ridicat la 11,92 miliarde de euro în 2020, comparativ cu 9,75 miliarde de euro, în anul anterior, arată analiza Arctic Stream, furnizor de servicii în domeniul tehnologiilor și echipamentelor de comunicații, a centrelor de date și a soluțiilor software.

Pentru următorii 3-4 ani, se anticipează o creștere a pieței IT&C din România de cel puțin 14-15% pe an, în condițiile în care, pe plan global, bugetele de investiții IT&C totalizează 4,1 trilioane de dolari numai pentru 2021, iar creșterea pentru anul viitor este estimată la 4,6%.

Dacă în perioada 2015-2020, sectorul IT&C a reprezentat circa 7% din PIB-ul României, în următorii ani, ponderea acestuia ar putea atinge 10%, în contextul în care atât companiile private din diferite industrii (banking, retail, energie și utilități etc.), cât și instituțiile statului vor continua să investească în transformarea digitală.

„Deși anul 2020 a pus omenirea în fața unei situații fără precedent în istoria recentă, căile prin care s-a răspuns la această provocare au inclus extinderea muncii la distanță și a serviciilor oferite prin internet de către sectorul public și companiile private. Arctic Stream a răspuns prompt nevoii în creștere de infrastructură IT performantă și care să devină rapid funcțională, ceea ce a dus la cea mai mare cifră de afaceri și la cel mai bun profit din istoria companiei noastre. Trendul de transformare digitală a societății era deja unul ireversibil, dar ritmul de dezvoltare s-a accelerat, iar obiectivul nostru este să ne adaptăm business-ul pentru a valorifica în continuare oportunitățile acestei piețe în expansiune”, a declarat Dragoș Octavian Diaconu, fondator și director general al Arctic Stream.

Anul trecut, Arctic Stream a înregistrat o cifră de afaceri de aproximativ 8 milioane de euro (peste 40 milioane de lei), în creștere cu peste 120% față de 2019, și un profit de peste 1,2 milioane de euro (peste 6 milioane lei), mai mare cu 200% față de anul anterior.

Arctic Stream este o companie cu capital integral românesc, fondată în 2017, cu un portofoliu de servicii care include: evaluarea infrastructurii IT; consultanța; proiectarea, reproiectarea, integrarea și dezvoltarea infrastructurii de date și de securitate IT; managementul de proiect, configurarea, implementarea și migrarea de soluții complexe; alături de mentenanța și suportul operațional post-implementare.

Arctic Stream

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *