Premierul Nicolae Ciucă, de la Bruxelles: Am discutat ajustarea unor jaloane din PNRR ca ele să poată fi realizate până în 2026. Limita de 9,4% din PIB pentru pensii va fi înlocuită / Termocentralele vor putea fi repuse în funcțiune când e nevoie

Nicolae Ciuca, premier Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Premierul Nicolae Ciucă a declarat joi, după mai multe întâlniri la Bruxelles inclusiv cu președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen, că a discutat ajustarea unor jaloane din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), precum și înlocuirea limitei de 9,4% din Produsul Intern Brut pentru pensii, în timp ce s-a ajuns la un acord ca termocentralele să poată fi repuse în funcțiune când e nevoie.

„Am discutat și aspectul ajustării a unei serii de jaloane și ținte astfel încât ele să fie realizabile până în anul 2026”, a spus premierul.

Potrivit lui, este de foarte mare interes capitolul pensii. „Am prezentat că există acea limită de 9,4% în PNRR pentru bugetul de pensii și am convenit că este posibilă înclouirea acestui indicator cu un altul care să țină cont de studiul Băncii Mondiale și de un indicator de disciplină financiară”, a precizat el.

Premierul a afirmat că, pe partea de decarbonare, a convenit ca ceea ce urmează să fie scos din funcțiune, conform planului asumat, să poată fi trecut în rezerva tehnică. „Astfel, pe baza unor proceduri foarte bine stabilite, să fie repuse oricând în funcțiune, astfel încât să ne asigurăm securitatea energietică și consumul necesar atunci când este nevoie”, a precizat el.

În ce privește infrastructura de transport, prim-ministru a afirmat că și aici este nevoie de anumite ajustări. „Acest subiect l-am discutat și la întâlnirea cu doamna comisar Vălean, prin care să identifică acele obiective care pot fi realizate până în 2026 și care nu pot fi realizate, să poată fi înlocuite cu altele care se pot încadra în această limită de timp”, a spus Ciucă.

Citește și: 

Premierul Nicoale Ciucă nu e de acord cu renegocierea PNRR/ Ajustări la pensii: Procentul de 9,4% poate fi înlocuit cu un indicator de disciplină financiară / ”Renegocierea, foarte greu de acceptat” (Surse)

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Comentarii

  1. Ma gunoiule, pe romani ii intereseaza ce faci in tara, la Bruxelles nu talhariti si comiteti atrocitati asupra populatiei precum in Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *