Preţurile petrolului au atins noi vârfuri de prețuri. Indicele de referinţă global Brent a urcat la cel mai ridicat nivel din ianuarie

petrol Sursa foto: Pixabay

Preţurile petrolului au atins noi vârfuri miercuri, iar indicele de referinţă global Brent a urcat la cel mai ridicat nivel din ianuarie, după o reducere puternică a stocurilor de combustibil din SUA şi o ofertă mai restrânsă din cauza reducerilor producţiei din Arabia Saudită şi Rusia, care au compensat îngrijorările legate de încetinirea cererii din China, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

Cotaţia ţiţeiului Brent a crescut cu 1,38 dolari, sau cu 1,6%, la 87,55 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel atins după 27 ianuarie.

Preţul ţiţeiului West Texas Intermediate (WTI) a câştigat 1,48 de cenţi, sau 1,8%, până la 84,40 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel din noiembrie 2022.

Analize Economedia

retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1
investitii bani
Nokian+Tyres+Romania+factory+1st+tire+02
Elena Deacu
calculator, job, grafice
automotive foto 2
Victor Moraru si Marian Neacsu
oameni bagaje
multime, oameni, populatie, demografic, trecere de pietoni
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
bani, lei, finante, bancnote
bani, lei, finante, bancnote, bani numarati, impozit, taxe
Vladimir Putin, Xi Jinping, presedinte, rusia, china, moscova, kremlin, beijing, presedinte, china, rusia
bani, finante, lei, financiar, deficit
Gameloft Romania Cluj Napoca
onrc, registrul comertului
onrc, registrul comertului
Jerome Powell, FED
sticle vin
turism calatorii bani
Euro bani fonduri cheltuieli risipă fraude
bani, lei, finante, bancnote, bani numarati
Borhanci_Bazin-de-inot_01
Luca
onrc, registrul comertului
Pod Argeș Grădiștea București Giurgiu
bani, finante, lei, financiar, deficit
aeroport iasi plecari

Indicele de referinţă din SUA a atins în timoul şedinţei 84,65 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel din noiembrie 2022.

Stocurile de benzină din SUA au scăzut săptămâna trecută cu 2,7 milioane de barili, în timp ce stocurile de distilate, care includ motorină şi ulei de încălzire, au scăzut cu 1,7 milioane de barili, au arătat datele guvernamentale, în comparaţie cu aşteptările analiştilor dintr-un sondaj Reuters, ca ambele să rămână în mare parte stabile.

Pieţele au ignorat în mare măsură o creştere peste aşteptări, de 5,85 milioane de barili, a stocurilor de ţiţei din SUA, după o reducere record cu o săptămână înainte.

Reducerea stocurilor de combustibil din SUA a ajutat la compensarea unor preocupări legate de cerere, după ce datele chineze de marţi au arătat că importurile de ţiţei în iulie au scăzut cu 18,8% faţă de luna precedentă, până la cea mai scăzută rată zilnică din ianuarie.

Sectorul de consum al Chinei a căzut, de asemenea, în deflaţie, iar preţurile la poarta fabricii au prelungit scăderile în iulie, în timp ce a doua economie din lume are dificultăţi să revigoreze cererea.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: