Preţurile petrolului au atins noi vârfuri de prețuri. Indicele de referinţă global Brent a urcat la cel mai ridicat nivel din ianuarie

petrol Sursa foto: Pixabay

Preţurile petrolului au atins noi vârfuri miercuri, iar indicele de referinţă global Brent a urcat la cel mai ridicat nivel din ianuarie, după o reducere puternică a stocurilor de combustibil din SUA şi o ofertă mai restrânsă din cauza reducerilor producţiei din Arabia Saudită şi Rusia, care au compensat îngrijorările legate de încetinirea cererii din China, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Cotaţia ţiţeiului Brent a crescut cu 1,38 dolari, sau cu 1,6%, la 87,55 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel atins după 27 ianuarie.

Preţul ţiţeiului West Texas Intermediate (WTI) a câştigat 1,48 de cenţi, sau 1,8%, până la 84,40 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel din noiembrie 2022.

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

Indicele de referinţă din SUA a atins în timoul şedinţei 84,65 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel din noiembrie 2022.

Stocurile de benzină din SUA au scăzut săptămâna trecută cu 2,7 milioane de barili, în timp ce stocurile de distilate, care includ motorină şi ulei de încălzire, au scăzut cu 1,7 milioane de barili, au arătat datele guvernamentale, în comparaţie cu aşteptările analiştilor dintr-un sondaj Reuters, ca ambele să rămână în mare parte stabile.

Pieţele au ignorat în mare măsură o creştere peste aşteptări, de 5,85 milioane de barili, a stocurilor de ţiţei din SUA, după o reducere record cu o săptămână înainte.

Reducerea stocurilor de combustibil din SUA a ajutat la compensarea unor preocupări legate de cerere, după ce datele chineze de marţi au arătat că importurile de ţiţei în iulie au scăzut cu 18,8% faţă de luna precedentă, până la cea mai scăzută rată zilnică din ianuarie.

Sectorul de consum al Chinei a căzut, de asemenea, în deflaţie, iar preţurile la poarta fabricii au prelungit scăderile în iulie, în timp ce a doua economie din lume are dificultăţi să revigoreze cererea.