Prețurile petrolului cresc, dar se așteaptă să se tempereze pe fondul temerilor unor cereri mai slabe care limitează majorările

Redacția mai 13, 2022 0 comentarii
nava petrol

Prețurile petrolului au crescut vineri, dar se îndreaptă spre prima lor pierdere săptămânală din ultimele trei săptămâni deoarece îngrijorările legate de inflație și de criza de COVID din China, care încetinesc creșterea globală, au compensat îngrijorările legate de scăderea livrărilor din Rusia, scrie Reuters.

Contractele futures pe țițeiul Brent au crescut cu 2,06 dolari, sau 1,9%, la 109,51 dolari pe baril, în timp ce contractele futures pe țițeiul american West Texas Intermediate (WTI) au urcat cu 2,10 dolari sau 2%, până la 108,23 dolari pe baril.

Ambele contracte de referință erau totuși pe cale să înregistreze scăderi, Brent urmând să scadă cu 3%, iar WTI cu aproape 2%.

Totuși, piața continuă să fie afectată de perspectiva unei interdicții de către Uniunea Europeană a înăspririi ofertei de petrol rusesc și de preocupările legate de scăderea cererii globale.

Analiştii continuă însă să se concentreze asupra perspectivei unei interdicţii de către Uniunea Europeană a petrolului rusesc, după ce Moscova a impus în această săptămână sancţiuni unităţilor europene ale Gazprom, deţinută de stat, şi după ce Ucraina a oprit o rută importantă de tranzit al gazelor.

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.