Producătorul de șosete Ciserom se alătură programului propus de Braiconf, prin care se solicită guvernului susținerea investițiilor în industria textilă

bani, lei, bancnote

Producătorul român de șosete Ciserom anunță că se alătură măsurii cerute de producătorul de textile Braiconf pentru susținerea investițiilor în industria textilă, potrivit unui raport publicat la Bursa de Valori București (BVB).

În luna iulie, Braiconf Brăila a propus guvernului și Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului un program guvernamental destinat revitalizării și dezvoltării industriei textile din România, după cum a scris Economedia aici. Această inițiativă vine în contextul provocărilor semnificative cu care se confruntă sectorul textil în prezent și subliniază importanța acestui domeniu pentru economia națională.

„Credem că este important ca statul român să reducă taxele și impozitele legate de forța de muncă cu 75% pentru următorii 2-3 ani pentru industria textilă”, transmite compania, în scrisoarea trimisă către guvern.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

Producătorii care ar beneficia de aceste reduceri fiscale intenționează să investească fondurile în renovarea și reabilitarea clădirilor industriale, achiziționarea de echipamente și utilaje moderne, precum și în cercetarea și dezvoltarea propriei mărci. De asemenea, aceștia propun excluderea reducerilor pentru clienții de lohn, pentru a menține avantajele în economia națională, subliniind că valoarea taxelor și impozitelor reduse se va întoarce în economie prin intermediul investițiilor.

Un exemplu prezentat în scrisoare arată că o companie cu 200 de angajați ar putea investi 1,5 milioane de euro în infrastructură și dezvoltare.

„În plus, considerăm necesară crearea unui fond special de investiții destinat companiilor din industria textilă, gestionat în parteneriat public-privat, care să sprijine inițiativele inovative și să faciliteze accesul la tehnologii avansate. Acest fond va oferi un sprijin esențial companiilor din acest sector, facilitând modernizarea și inovația. Astfel, se poate îmbunătăți competitivitatea industriei textile românești pe piața internațională, se pot crea locuri de muncă și se poate contribui la dezvoltarea economică sustenabilă a țării”, se menționează în scrisoarea companiilor.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: