Producătorul român de telefoane iHunt a înregistrat un profit de 1,89 milioane lei în primul semestru din 2021, în scădere cu aproape 30% față de 2021

ihunt

Producătorul român de telefoane mobile iHunt Technology a înregistrat la finalul primului semestru al anului 2022 venituri în creștere cu 17,19% și un profit net de 1,89 milioane lei, în scădere cu 29,21% față de 2,67 milioane lei în primul semestru din 2021. La finalul primelor 6 luni ale anului 2022, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 24,4 milioane lei, în creștere cu 18,3% față de aceeași perioadă a anului precedent, potrivit raportului publicat pe Bursa de Valori București (BVB).

Potrivit documentului, veniturile operaționale din comercializarea de mărfuri reprezintă 96,57% din cuantumul cifrei de afaceri și au înregistrat la finalul primului semestru o evoluție pozitivă de 19% față de perioada de referință.

Veniturile din producția vândută reprezintă 3,44% din totalul veniturilor operaționale și reflectă veniturile generate de către societate prin intermediul serviciilor oferite clienților în afara garanției. Acestea se mențin constante față de perioada similară a anului precedent, cu o variație de sub 2%. Categoria altor venituri de exploatare contabilizează venituri provenite din despăgubiri, amenzi și penalități și înregistrează la finalul semestrului o scădere de aproape 96%.

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

În rândul cheltuitelor operaționale, cele mai reprezentative categorii se referă la cheltuielile privind mărfurile (80%), care s-au majorat cu peste 27% față de aceeași perioadă a anului 2021, respectiv la cheltuielile privind prestațiile externe (16%) care au înregistrat o creștere procentuală de 17%.

Potrivit raportului, în pofida costurilor în creștere determinate de trendul ascendent al inflației la nivel global, societatea a optat, încă de la începutul anului, pentru menținerea prețurilor la un nivel similar cu cele practicate în anii precedenți. Cu toate că această abordare are repercusiuni asupra profitabilității, conducerea Societății urmărește prin această strategie creșterea cotei de piață și a notorietății brandului iHunt, avantaje importante pe termen mediu și lung. La finalul perioadei de raportare, 30.06.2022, Societatea înregistrează o marjă din exploatare de 12,05%.

„Veniturile financiare însumează în proporție de 68,28% venituri din diferențe favorabile de curs valutar și 31,17% câștiguri din investiții financiare pe termen scurt. Valoarea acestora a înregistrat în perioada de raportare o creștere de 3,11%. Pe de altă parte, cheltuielile financiare marchează o majorare de 33,19%, provenind în proporție de 51,2% din cheltuieli privind dobânzile și 38,4% din diferențe nefavorabile de curs valutar. Astfel, activitatea financiară a Societății, înregistrează la 30.06.2022 o pierdere de 748.000 lei”, mai scrie în raportul de pe BVB.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: