Proiect: Investiţii de 123 milioane de lei, pregătite pentru modernizarea fronturilor de aşteptare la Portul Medgidia

Port Medgidia Constanta Sursa foto: G4Media/ Andreea Pavel

Compania Naţională „Administraţia Canalelor Navigabile” vrea să investească 123,21 milioane lei, inclusiv TVA, în modernizarea fronturilor de aşteptare la Portul Medgidia, arată un proiect de Hotărâre pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii, publicat în dezbatere de Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, transmite News.ro. Durata de execuţie a investiţiei este de 12 luni.

Ca ”Urmare a studiului de fezabilitate realizat de ACN pentru modernizarea fronturilor de aşteptare (amonte şi aval) de portul Medgidia, valoarea lucrărilor este estimată la 123.213.000 lei cu TVA, din care C+M reprezintă 74.044.000 lei. Durata de execuţie a investiţiei este de 12 luni. Investiţia este inclusă în cadrul proiectului transnaţional FAIRway Danube II, finanţat prin Mecanismul de Interconectare al Europei, contract de finanţare 101122575-22-EU-TC-FAIRway Danube II. Astfel, finanţarea obiectivului de investiţii se realizează din fonduri externe nerambursabile prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii”, se arată în Nota de fundamentare.

La fronturile de aşteptare amonte si aval din gura de intrare în Portul Medgidia se efectuează numai operaţiuni tehnice (desfacere-refacere convoaie) şi nu de încărcare-descărcare. La aceste fronturi poate acosta orice tip de navă admisă pe canal.

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

Documentul menționează că, din cauza stării tehnice precare a elementelor constructive ale Duc D’albi lor şi pasarelelor care au fost deteriorate şi căzute în apă, nu este posibilă acostarea în condiţii de siguranţă a convoaielor de barje ce au ca destinaţie de operare a mărfurilor în portul Medgidia sau acostarea în condiţii de siguranţă a navelor in tranzit catre portul Constanta în cazul în care navigaţia pe canal este închisă din motive meteorologice.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

“Frontul din amonte nu are asigurată securizarea/împrejmuirea acestuia cu gard de protecţie. Fronturile de acostare nu au fost prevăzute cu iluminat pe timp de noapte. Accesul personalului navigant de la cheu către fronturi este întrerupt. La solicitarea comandanţilor, nu există posibilitatea furnizării de energie electrică către nave”, se menţionează în document.

În anul 2024 s-a efectuat o expertiză tehnică la aceste construcţii şi amenajări hidrotehnice, expertiză care a recomandat repararea avariilor şi degradărilor constatate pentru a reda fronturilor de aşteptare funcţionalitatea necesară.

”Lucrările sunt necesare, în principal, la suprastructura şi infrastructura Duc D’Albilor avariaţi, pasarela pietonală din lungul fronturilor de acostare, pasarela pietonală de legătură cu malul, amortizorii de acostare, bolarzii, balustrada, scările de pe paramentul Duc D’Albilor şi asigurarea adâncimilor de navigaţie în faţa fronturilor de aşteptare, prevederea iluminatului la fronturile de aşteptare, a alimentării cu energie electrică a navelor ce acostează şi a unei împrejmuiri la frontul amonte pentru securizarea acestuia”, mai arată proiectul.

Portul Medgidia este amplasat pe Canalul Dunăre – Marea Neagră, în intravilanul municipiului Medgidia, judeţul Constanţa.

Administraţia Canalelor Navigabile este administraţie portuară şi de căi navigabile interioare.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.