Romsilva l-a numit pe Daniel Nicolăescu noul director general pentru patru luni

via transilvanica, padure, munte Sursa Foto: Via Transilvanica/ Facebook

Consiliul de Administraţie al Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva l-a numit miercuri pe Daniel Nicolăescu în funcţia de director general, pentru un mandat provizoriu de patru luni, începând cu data de 1 septembrie 2022, scrie Agerpres.

Numirea are loc în condiţiile în care mandatul de director general exercitat de George Mierliţă a expirat la 31 august 2022.

Daniel Nicolaescu, de 53 de ani, a absolvit Facultatea de Silvicultură şi Exploatări Forestiere din cadrul Universităţii Transilvania din Braşov. În perioada 1994 – 1998, a activat în cadrul Direcţiei Silvice Vâlcea ca inginer responsabil de activitatea de fond forestier, regenerarea pădurilor şi investiţii la Ocolul Silvic Voineasa. Până în anul 2003, a fost şef la Ocolul Silvic Voineasa şi apoi la Ocoalele Silvice Brezoi şi Cornet din cadrul Direcţiei Silvice Vâlcea.

În perioada 2004 – 2021 a activat în sistemul forestier privat, ca şef al ocolului silvic de regim Sălişte, judeţul Vâlcea.

Daniel Nicolăescu a fost membru în Consiliul de Administraţie al Regiei Naţionale a Pădurilor în perioada 2016-2018 şi, ulterior, consilier al secretarului de stat pe probleme de păduri în cadrul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, expert inginer silvic la Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare în Silvicultură “Marin Drăcea”.

Începând cu luna aprilie a anului trecut, Daniel Nicolăescu a îndeplinit funcţia de director Strategii şi Politici Publice în Silvicultură în cadrul Asociaţiei Administratorilor de Păduri (AAP).

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva administrează pădurile aflate în proprietatea publică a statului român, aproximativ 48% din totalul pădurilor la nivel naţional, asigură servicii silvice pentru circa un milion de hectare păduri aflate în alte forme de proprietate, De asemenea, Romsilva administrează 22 de parcuri naţionale şi naţionale, precum şi 12 herghelii de stat.

Din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, 80% deţin certificarea managementului forestier în standard internaţional.

Sursa Foto: Via Transilvanica/ Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *