Salrom vine Bursă. Fondul Proprietatea își va lista participația la producătorul de sare

Redacția ian. 14, 2022 0 comentarii
Salrom

Producătorul de sare Salrom va veni la Bursa de Valori București (BVB), Fondul Proprietatea anunțând că a obținut deja aprobările de principiu pentru a-și lista participația, a declarat managerul de portofoliu al Fondului, Johan Meyer. El a anunțat în același timp și listarea participației la Hidroelectrica.

Meyer a spus că statul a lăsat la latitudinea acționarilor minoritari să înainteze cu listarea participațiilor la companiile de stat, din cauză că Guvernul nu a reușit să schimbe în Parlament legea care îi interzice înstrăinarea participațiilor statului.

El a spus că Fondul a obținut deja aprobarea de principiu pentru a-și lista participația la producătorul de sare Salrom.

„Putem folosi o abordare similară cu alte companii din portofoliul nostru”, a spus el pentru Reuters.

Fotul ministru al Economiei Claudiu Năsui a anunțat încă de anul trecut, din iulie, că Salrom va fi listată la Bursa de Valori București.

„A fost aprobată începerea procedurilor de listare la bursă a companiei Salrom. Concret, vom putea cumpăra și vinde acțiuni la Salrom pe Bursa de Valori într-un mod deschis și transparent. Listarea la bursă este un lucru foarte bun pentru companie, înseamnă transparență, reguli clare și, cel mai important, acces la investitori privați. Am avut întâlniri și cu BERD, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, care ne va ajuta în acest proces. Sistematic vom scoate companiile de stat din secolul 19 și le ducem în secolul 21”, scria atunci Claudiu Năsui, pe Facebook.

El a precizat că procedurile de listare vor dura cel puțin un an, iar la final vom avea o companie modernă care își va putea finanța ușor investițiile.

Sursa foto: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.