Șeful eMAG: Europa a devenit ţinuta exporturilor chinezeşti. Doar din taxele vamale din eCommerce aceste companii nu plătesc un milion de euro pe zi

Redacția apr. 8, 2025 0 comentarii 2286 vizualizări
Iulian Stanciu

Preşedintele executiv al companiei eMAG, Iulian Stanciu, a acuzat, marţi, la o dezbatere de specialitate, practicile anticoncurenţiale ale companiilor şi firmelor din afara Uniunii Europene, în special din China şi Turcia, şi a cerut asigurarea unor condiţii de concurenţă echitabile şi aplicarea eficientă a legislaţiei.

“Conform unei analize, în urma taxelor impuse pe exporturile chinezeşti în primul mandat Trump, companiile chineze au inundat ţările asiatice cu exporturi pentru a compensa lipsa pieţei din America. Acest lucru a dus la falimentarea multor companii locale, la distrugerea valorii adăugate în economiile locale şi la scăderea taxelor încasate la bugetele naţionale. Acum, în al doilea mandat Trump şi ca răspuns la al doilea val de tarife, Europa a devenit ţinuta exporturilor chinezeşti. Am văzut că mărcile chinezeşti de maşini au declarat că vor bate Dacia România până în 2030. Doar din taxele vamale din eCommerce aceste companii nu plătesc un milion de euro pe zi. Practicile lor incorecte includ stabilirea unor preţuri iluzorii, oferte promoţionale false, manipularea pieţei şi exploatarea datelor în lipsa respectării standardelor de calitate şi siguranţa produselor”, a spus Iulian Stanciu, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, este nevoie urgent de asigurarea unor condiţii de concurenţă echitabile şi aplicarea eficientă a legislaţiei existente “faţă de toţi lucrătorii din comerţ care operează pe piaţa UE, indiferent unde îşi au sediul”.

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
concedieri dreamstime
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

“Dezvoltarea ecosistemului antreprenorial ar trebui stimulată, iar o instituţie prestigioasă cum e Consiliul Concurenţei, chiar dacă nu are atribuţii directe de legiferare poate veni cu cercetări şi recomandări în acest sens”, a mai spus reprezentantul eMAG.

Consiliul Concurenţei a organizat, marţi, împreună cu Facultatea de Drept din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti, conferinţa “Concurenţa: soluţii inovative în cadrul de reglementare”.

Participanţii la eveniment au discutat despre cazurile inovative abordate de Consiliul Concurenţei, prezentând practicile noi şi neconvenţionale care au determinat autoritatea de concurenţă să îşi adapteze procedurile de analiză la noile realităţi economice.

La conferinţă au participat reprezentanţi ai Parlamentului, Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), membrii ai unor autorităţi de concurenţă din Europa, alături de specialiştii organizaţiilor patronale şi ai asociaţiilor profesionale, precum şi reprezentanţi ai mediului juridic şi academic.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.