Șeful Microsoft transmite că este necesară o coordonare globală în ceea ce priveşte inteligenţa artificială. AI are nevoie de “norme globale” şi “standarde globale”

Creier - inteligență artificială Pixabay Sursa foto: Pixabay

CEO-ul Microsoft, Satya Nadella, a declarat marţi că vede că apare un consens global în ceea ce priveşte inteligenţa artificială şi că, deşi abordările de reglementare ale tehnologiei pot diferi de la o jurisdicţie la alta, ţările vorbesc despre AI într-un mod similar, transmite CNBC, conform News.ro.

Vorbind la Forumul Economic Mondial de la Davos, Elveţia, Nadella a spus că simte că este nevoie de o coordonare globală în ceea ce priveşte inteligenţa artificială şi de a conveni asupra unui set de standarde şi limite adecvate pentru tehnologie.

”Cred că [o abordare de reglementare globală a inteligenţei artificiale este] foarte de dorit, deoarece cred că suntem acum în acest moment în care acestea sunt provocări globale care necesită norme globale şi standarde globale”, a spus Nadella, vorbind cu preşedintele WEF, Klaus Schwab. .

”În caz contrar, va fi foarte greu de reţinut, greu de aplicat şi greu de mutat sincer acul chiar şi pentru unele dintre cercetările de bază care sunt necesare. Dar trebuie să spun, că pare să existe un consens larg care apare”, a adăugat Nadella.

Microsoft este un jucător important în cursa dintre marile companii de tehnologie din SUA către AI. Gigantul tehnologic din Redmond, Washington, a investit miliarde de dolari în OpenAI, firma din spatele popularului chatbot AI ChatGPT.

Compania a investit pentru prima dată în OpenAI în 2019, contribuind cu 1 miliard de dolari în numerar. Compania a investit ulterior încă 10 miliarde de dolari în OpenAI, investiţia sa totală până în prezent crescând la 13 miliarde de dolari.

Microsoft a integrat, de asemenea, într-o anumită măsură tehnologie OpenAI în produsele sale Office, Bing şi Windows şi oferă OpenAI propriile instrumente de cloud computing Azure.

Ţările au făcut presiuni pentru un consens cu privire la regulile care guvernează AI, ca răspuns la îngrijorările că tehnologia ar putea lăsa milioane de oameni fără muncă şi că poate perturba alegerile, printre altele.

Anul trecut, la un summit privind siguranţa AI din Regatul Unit, liderii mondiali au convenit asupra unei declaraţii de referinţă pentru a se reuni asupra standardelor şi cadrelor globale pentru dezvoltarea în siguranţă a AI.

Sursa foto: Pixabay

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *