Sfârșitul unei ere. Ultima zi de viață pentru Internet Explorer

Internet Explorer pexels.com

Microsoft a încetat să mai susțină browser-ul Internet Explorer miercuri, indicând sfârșitul pentru un brand cu o istorie de 26 de ani. În schimb, utilizatorii vor fi direcționați către noul browser Edge al Microsoft.

Microsoft nu va mai oferi asistență tehnică sau actualizări de securitate clienților care folosesc Internet Explorer, deoarece se concentrează mai mult pe Edge, un browser care este disponibil pe dispozitive mobile, Mac și chiar Linux, în loc să fie limitat la Windows. Microsoft a lansat Edge ca parte a Windows 10 în 2015, pentru a exista alături de Internet Explorer ca ceva nou și eficient, dar similar cu ceea ce știau deja utilizatorii Windows.

Internet Explorer are încă un grup mic de adepți, totuși, în parte pentru că rămâne singura modalitate de a ajunge la anumite aplicații web corporative. Încă nu va dispărea, deși este retras.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

„În următoarele câteva luni, închiderea Internet Explorer va redirecționa progresiv utilizatorii către noul nostru browser modern, Microsoft Edge cu modul IE”, a scris Sean Lyndersay, director general al companiei, într-o postare pe blog. „Utilizatorii vor vedea în continuare pictograma Internet Explorer pe dispozitivele lor (cum ar fi pe bara de activități sau în meniul Start), dar dacă fac clic pentru a deschide Internet Explorer, Microsoft Edge se va deschide cu acces ușor la modul IE. În cele din urmă, Internet Explorer va fi dezactivat definitiv ca parte a unei viitoare actualizări Windows, moment în care pictogramele Internet Explorer de pe dispozitivele lor vor fi eliminate.”

Un buton „Reîncărcare în modul IE” va apărea în bara de instrumente Edge, iar browserul va întreba oamenii dacă ar dori să deschidă o pagină în modul IE data viitoare, a scris Lyndersay.

„Microsoft Edge va informa, de asemenea, utilizatorul la fiecare 30 de zile, pentru a se asigura că încă mai are nevoie de modul IE pentru site”, a scris el. „Pe măsură ce tot mai multe site-uri sunt actualizate la standardele moderne, utilizatorii vor trebui să folosească mai puțin modul IE și mai mult motorul de randare modern.”

O scurtă istorie a Internet Explorer

În 1995, web-ul a devenit rapid o prioritate ridicată pentru Microsoft. Pe atunci, CEO-ul Microsoft, Bill Gates, a declarat într-o notă că dezvoltarea web „va stabili cursul industriei noastre pentru o lungă perioadă de timp”. Microsoft a inclus Internet Explorer în sistemul de operare Windows 95 gratuit. Acesta a prins rapid la public.

Internet Explorer a fost un lider dominant în piața browserelor de internet datorită includerii sale în Windows, cel mai utilizat sistem de operare din lume. Strategia a ajutat Microsoft să depășească viitorul browser Netscape Communications Navigator.

În 1998, Departamentul de Justiție al SUA a depus un dosar antitrust împotriva Microsoft în 1998. Compania a schimbat atunci termenii acordurilor cu producătorii de dispozitive pentru a le permite să elimine pictogramele browserului din Windows dacă doresc să folosească alte browsere.

Alte probleme afectează și reputația Internet Explorer. Un expert în securitate a spus în 2004 că era „prostie” să folosești browserul. The Washington Post a publicat un articol sub titlul „Internet Explorer nesigur timp de 284 de zile în 2006”. În 2014, în urma dezvăluirii unei probleme, Departamentul de Securitate Internă al SUA a spus că cei care nu pot urma sfaturile Microsoft pentru atenuarea problemei ar trebui să ia în considerare utilizarea unui alt browser.

Internet Explorer nu a oferit întotdeauna cea mai bună performanță. Viteza Chrome i-a impresionat în mod deosebit pe observatori când a apărut în 2008. Când Google a creat valorile pentru Chrome, a ales trei lucruri: viteză, stabilitate și securitate, a spus Aaron Boodman, fost manager de inginerie Chrome.

Diferența de performanță față de Internet Explorer este clară până în prezent.

Iar preferințele digitale s-au schimbat de-a lungul unui sfert de secol. Smartphone-ul a devenit un însoțitor zilnic pentru miliarde de oameni, iar în 2012 Google a câștigat avantajul în războaiele browserelor cu al său Chrome.

În 2020, Microsoft a lansat o nouă versiune de Edge care se bazează pe Chromium, proiectul open-source din spatele browserului Google Chrome, și a venit cu modul Internet Explorer, permițând lucrătorilor din întreprinderi să acceseze site-uri web concepute pentru Internet Explorer în Edge. Anul trecut, Microsoft a sfătuit consumatorii să treacă de la Internet Explorer la Edge. Acum, compania reduce și mai mult prezența browserului său original.

Acum, Microsoft vrea să se asigure că persoanele care încă folosesc Internet Explorer se vor muta la Edge. Compania va muta favoritele, parolele și setările din Internet Explorer în Edge, a scris Lyndersay. Edge este, a spus el, „cel mai bun browser pentru Windows”.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: