Statele Unite consideră esenţial un efort global pentru a combate atacurile cibernetice

atac cibernetic Sursa foto: Pexels

Adjunctul secretarului american al trezorerie Wally Adeyemo a insistat marţi asupra importanţei ca Statele Unite să colaboreze cu aliaţii săi pentru a combate atacurile cibernetice, la o zi după publicarea unui raport al administraţiei potrivit căruia criptomonedele slăbesc sancţiunile economice, informează agenția AFP, citată de Agerpres.

Wally Adeyemo a apreciat drept esenţială combaterea atacurilor cibernetice, nu doar în Statele Unite, ci ca parte a unui “efort global deoarece mulţi dintre aceşti infractori cibernetici locuiesc în afara ţării”.

“Scopul nostru final este să ne asigurăm că plăţile nu cad în mâinile actorilor infracţionali” şi în special a “persoanelor care au fost sancţionate de Statele Unite”, a declarat oficialul american în cadrul unei audieri organizate de o comisie a Senatului american.

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

“Cel mai important lucru pe care îl pot face companiile, guvernul nostru şi persoanele fizice este să se concentreze asupra îmbunătăţirii securităţii lor cibernetice”, a adăugat el.

Trezoreria americană a publicat luni un raport ce analizează sancţiunile economice adoptate de Washington şi consideră necesară modernizarea acestui sistem, a cărui eficienţă este slăbită în special ca urmare a dezvoltării criptomonedelor.

Adjunctul secretarului american al trezorerie a subliniat, de asemenea, că este adevărat că autorităţile chineze “încearcă să găsească modalităţi de a ocoli sistemul nostru financiar pentru a evita sancţiunile”.

“Adoptând măsuri împreună cu alte ţări vom fi într-o poziţie mai bună pentru a ne asigura că menţinem sistemul financiar bazat pe dolari la nivel global şi, de asemenea, că suntem capabili să facem astfel ca adversarii noştri să fie responsabili pentru acţiunile lor care încalcă legile şi standardele internaţionale”, a explicat el.

S-a referit, de asemenea, la situaţia delicată legată de sancţiunile economice ce vizează talibanii reveniţi la putere în Afganistan:”Credem că este esenţial să ne menţinem sancţiunile împotriva talibanilor, dar, în acelaşi timp, să găsim căi pentru ca ajutorul umanitar legitim să ajungă la poporul afgan”.

Sancţiunile adoptate de Trezorerie vizează interzicerea accesului la sistemul bancar şi financiar american de către persoanele sau entităţile străine acuzate, de exemplu, de ameninţarea securităţii americane sau de obstrucţionarea drepturilor omului în propria ţară.

Utilizarea sancţiunilor economice a crescut serios după atacurile din 11 septembrie 2001. Astfel, conform raportului Trezoreriei, de la 912 în 2000, s-a ajuns la la 9.421 în 2021.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: