Studiu: Veniturile medii vor scădea cu aproape o cincime în următorii 26 de ani ca urmare a crizei climatice

seceta-Pexels-e1590398621579-640x400 Foto: Pexels

Veniturile medii vor scădea cu aproape o cincime în următorii 26 de ani ca urmare a crizei climatice, potrivit unui studiu care prevede că pagubele vor avea costuri de şase ori mai mari decât preţul limitării încălzirii globale la 2C, transmite News.ro, care citează revista Nature.

Creşterea temperaturilor, ploile mai abundente şi fenomenele meteorologice extreme mai frecvente şi mai intense vor provoca distrugeri de 38 de miliarde de dolari (30 de miliarde de lire sterline) în fiecare an până la jumătatea secolului, potrivit cercetării, care este cea mai cuprinzătoare analiză de acest tip realizată vreodată şi ale cărei concluzii sunt publicate în revista Nature.

Această taxă uriaşă – care este mult mai mare decât estimările anterioare – este deja blocată în economia mondială în următoarele decenii, ca urmare a emisiilor enorme care au fost pompate în atmosferă prin arderea gazelor, petrolului, cărbunelui şi copacilor.

Analize Economedia

Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1
investitii bani
Nokian+Tyres+Romania+factory+1st+tire+02
Elena Deacu

Acest lucru va provoca pierderi paralizante în aproape toate ţările, cu un impact disproporţionat de grav asupra celor care sunt cel mai puţin responsabile de perturbările climatice, agravând şi mai mult inegalitatea.

Potrivit documentului, pierderea medie permanentă a veniturilor la nivel mondial va fi de 19% până în 2049. În Statele Unite şi în Europa, reducerea va fi de aproximativ 11%, în timp ce în Africa şi Asia de Sud va fi de 22%, iar în unele ţări va fi mult mai mare decât această cifră.

“Este devastator”, a declarat Leonie Wenz, om de ştiinţă la Institutul Potsdam pentru cercetarea impactului climatic şi unul dintre autorii studiului. “Sunt obişnuită ca munca mea să nu aibă un rezultat societal frumos, dar am fost surprinsă de cât de mari au fost pagubele. Dimensiunea inegalităţii a fost cu adevărat şocantă”.

Studiul a analizat, de asemenea, a doua jumătate a acestui secol, unde acţiunile umane de acum pot face încă o mare diferenţă. În cazul în care se continuă ca de obicei, autorii au proiectat pierderi medii de venit de peste 60% până în 2100. Dar dacă emisiile vor scădea până la zero până la jumătatea secolului, scăderea veniturilor se va stabiliza la jumătatea secolului la aproximativ 20%.

Previziunile anterioare au fost optimiste, estimând că majoritatea economiilor din emisfera nordică vor continua să crească. În schimb, noul document afirmă că ţări precum Germania (-11%), Franţa (-13%), SUA (-11%) şi Marea Britanie (-7%) vor pierde chiar şi până la jumătatea secolului. Cele mai afectate vor fi ţările din regiunile deja fierbinţi, inclusiv Botswana (-25%), Mali (-25%), Irak (-30%), Qatar (-31%), Pakistan (-26%) şi Brazilia (-21%).

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: