Tesla își va plăti trei luni angajații ucrainieni care se întorc să lupte contra invaziei ruse

Redacția mart. 11, 2022 0 comentarii
Fabrica Tesla Berlin Gigafactory

Angajații ucraineni ai Tesla cărora li se cere să se întoarcă pentru a-și apăra țara vor primi salariu pentru cel puțin trei luni, potrivit unui e-mail pe care compania l-a trimis luni angajaților din regiunea Europa, Orientul Mijlociu și Africa, scrie CNBC.

După trei luni, Tesla intenționează să reevalueze războiul Rusia-Ucraina și situația angajaților, pentru a decide ce va mai fi nevoie. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a chemat rezerviștii în februarie, înaintea anticipatei invazii.

În e-mailul trimis în a 12-a zi după ce Rusia a invadat Ucraina – angajații Tesla au fost, de asemenea, lăudați pentru că au ajutat SpaceX, compania aerospațială condusă și de CEO-ul Tesla, Elon Musk, să-și aducă serviciul de internet prin satelit Starlink în Ucraina.

Printre altele, echipa Tesla Energy a asamblat și a furnizat sisteme de stocare a energiei bateriilor litiu-ion cunoscute sub numele de Tesla Powerwalls pentru a rula echipamentele Starlink în Ucraina.

Angajații Tesla au folosit invertoare și cabluri de încărcare care au fost donate de instalatorii certificați Tesla din zonă pentru a asambla sistemele Starlink și Powerwall. De asemenea, aceștia au creat cabluri de curent alternativ din vechituri la noua fabrică Tesla, construită în afara Berlinului, pentru a ajuta la alimentarea echipamentelor Starlink.

De asemenea, deși Tesla nu operează în Ucraina, compania a spus în e-mail că aproximativ 5.000 de proprietari de Tesla din țară și alți șoferi de vehicule electrice ar putea obține încărcarea gratuită a vehiculelor la unele dintre stațiile sale Supercharger din Polonia, Ungaria și Slovacia sau România.

Sursa foto: Tesla / Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.