Twitter despre argumentele lui Musk pentru abandonarea acordului de achiziție: “O poveste, imaginată într-un efort de a scăpa de un acord de fuziune pe care Musk nu l-a mai găsit atractiv”

twitter Foto: Pexels

Twitter Inc a respins, joi, afirmaţiile lui Elon Musk făcute la un tribunal din Delaware, potrivit cărora ar fi fost păcălit să semneze acordul de cumpărare a companiei, spunând că este “neplauzibil şi contrar informaţiilor”, scrie agenția Reuters, citată de News.ro.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Twitter a numit, joi, argumentele lui Musk pentru abandonarea acordului “o poveste, imaginată într-un efort de a scăpa de un acord de fuziune pe care Musk nu l-a mai găsit atractiv odată ce piaţa de capital şi averea sa s-au diminuat”.

Twitter l-a dat în judecată pe Musk luna trecută pentru a-l forţa să finalizeze afacerea, iar plângerea companiei de joi vine ca răspuns la o acţiune în instanţă a lui Musk, pe care a depus-o săptămâna trecută şi care urmează să fie făcută publică vineri.

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

Confruntarea a început după ce Musk a susţinut că Twitter nu a vorbit despre problema cu conturile de spam de pe platformă, invocând-o drept motivul pentru care a abandonat înţelegerea. Compania a susţinut că aceste conturi de spam reprezintă mai puţin de 5% din cei peste 200 de milioane de utilizatori, dar Musk a insistat că numărul este mai mare şi a acuzat Twitter că a ascuns informaţii despre această problemă. Între timp, Twitter l-a acuzat pe Musk că s-a folosit de această problemă pentru a scăpa de înţelegere fără penalităţi.

“Cererile reconvenţionale sunt o poveste făcută pentru litigiu care este contrazisă de dovezi şi de bunul simţ”, se arată în răspunsul Twitter, conform documentelor legale obţinute de Reuters. “Musk inventează reprezentări pe care Twitter nu le-a făcut niciodată şi apoi încearcă să folosească, în mod selectiv, datele confidenţiale extinse pe care Twitter i le-a furnizat pentru a evoca o încălcare a acestor presupuse declaraţii”.

Twitter adaugă că Musk s-a plâns de faptul că nu i-au fost furnizate informaţiile solicitate şi neagă acest lucru.

Avocaţii lui Musk au vrut să facă public dosarul aflat la instanţa din Delaware, dar juriştii de la Twitter au refuzat motivând că au nevoie de mai mult timp pentru a analiza plângerile lui Musk, în care apar informaţii şi date importante ale companiei.

Musk, cel mai bogat om din lume, a fost de acord în aprilie să cumpere Twitter, oferind 54,20 dolari pe acţiune, promiţând că va relaxa controlul companiei asupra conţinutului şi va elimina conturile false. Dar Musk a spus în iulie că vrea să renunţe la înţelegere.