UE a renunţat la planul care viza sancţiuni pentru importurile de gaze lichefiate ruseşti din cauza rezistenţei anumitor guverne şi a incertitudinii cu privire la găsirea de surse alternative de aprovizionare

GNL gaze naturale lichefiate Sursa foto: Linkedin / MOL

Oficialii europeni au renunţat la ideea de a include o interzicere a importurilor de gaze lichefiate ruseşti în următoarele lor pachete de sancţiuni, din cauza rezistenţei anumitor guverne şi a incertitudinii cu privire la găsirea de surse alternative de aprovizionare, au declarat mai mulţi oficiali europeni pentru agenția de știri Reuters, citată de Agerpres.

În schimb, Comisia vrea să pună la punct o nouă strategie pentru a pune capăt dependenţei blocului comunitar de energia rusească până în 2027. Strategia ar urma să fie anunţată la începutul lunii mai însă deocamdată există puţine detalii cu privire la conţinut.

Executivul comunitar este aşteptat ca până în luna iunie să propună cel de-al 17-lea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei, însă oficialii precizează că pregătirea măsurilor avansează cu încetineală. Ultima dată când Comisia a vehiculat ideea de a interzice importurile de gaze lichefiate ruseşti a fost în luna ianuarie a acestui an, când a fost finalizat cel de al 16-lea pachet de sancţiuni.

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Preşedintele SUA, Donald Trump, a spus în repetate rânduri că vrea ca UE să cumpere mai multe gaze din SUA iar oficialii UE văd în asta un posibil instrument de negociere pentru a convinge administraţia americană să renunţe la tarifele sale.

Comisarul european pentru Comerţ s-a întâlnit luni cu omologul său american pentru a discuta când vor începe negocierile. Executivul comunitar a precizat că reuniunea face parte dintr-un exerciţiu de identificare a intenţiilor şi a adăugat că Washington-ul nu şi-a clarificat încă solicitările. “UE îşi face treaba. Acum este necesar pentru SUA să îşi clarifice poziţia. La fel ca în orice negociere, asta trebuie să fie un drum cu două sensuri”, a precizat Comisia Europeană într-un comunicat de presă.

Un oficial european a declarat pentru Reuters că Bruxelles-ul nu vrea să rişte să piardă gazele lichefiate ruseşti în urma sancţiunilor şi astfel să renunţe la puterea sa de negociere. De asemenea, Comisia Europeană şi guvernele statelor membre se tem să creeze o nouă dependenţă de SUA, al treilea mare furnizor de gaze al blocului comunitar, după Rusia şi Norvegia.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.