UE: Platformele Google, Facebook sau Instagram riscă amenzi de 6% din cifra de afaceri dacă nu limitează răspândirea informațiilor false sau a propagandei

Redacția apr. 23, 2022 1 comentarii
google,alphabet, motor de cautare, gigant tehnologic american

Marile companii de tehnologie (cum ar fi Google, Facebook, Twitter, Instagram, etc) vor trebui să îndeplinească noile cerințe UE pentru a reduce conținutul ilegal și dezinformarea pe platformele lor, scrie Politico.

Oficiali din Parlamentul European, președinția franceză a Consiliului UE și Comisia au convenit sâmbătă dimineața asupra noului regulament privind modul în care jucătorii online moderează și gestionează conținutul prin Legislația privind piețele și serviciile digitale.

Marile companii precum Facebook, Instagram, Google, Spotify sau Amazon ar putea primi amenzi de pâmă la 6% din veniturile globale dacă nu vor respecta aceste reguli.

„Legea privind serviciile digitale este o piatră de hotar majoră”, a declarat comisarul Thierry Breton. „Este prima dată în ultimii 20 de ani când Europa abordează reglementarea spațiului digital și informațional.”

Legislația privind piețele și serviciile digitale face parte dintr-o represiune amplă de reglementare împotriva Big Tech, alimentată de îngrijorările cu privire la disponibilitatea conținutului ilegal online. Legislația își propune să reducă imaginile de abuz sexual asupra copiilor, conținutul terorist și produsele periculoase.

DSA, care ar putea intra în vigoare înainte de sfârșitul anului, va afecta probabil eforturile de reglementare dincolo de Europa.

Sursa foto: Unsplash/ Pawel Czerwinski

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *