UE se pregătește să renunțe complet la importurile de combustibili fosili din Rusia. Comisia va prezenta în mai o foaie de parcurs pentru acest proces

petrol Sursa foto: Pixabay

Comisia Europeană va prezenta în următoarele două săptămâni o foaie de parcurs privind modul în care intenţionează să elimine treptat toate importurile de combustibili fosili din Rusia, a anunţat joi preşedinta Comisiei, Ursula von der Leyen, în cadrul unui eveniment pe tema energiei, desfăşurat la Londra, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

Comisia şi-a reafirmat angajamentul de a renunţa complet la combustibilii fosili ruşi până în 2027, ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina din 2022. Potrivit lui von der Leyen, importurile de gaze ruseşti au scăzut deja de la aproximativ 45% în 2021 la 18% în prezent, dar „mai sunt paşi importanţi de făcut”.

O mare parte din deficitul de aprovizionare a fost acoperit prin creşterea importurilor de gaze naturale lichefiate (GNL) din Statele Unite şi a livrărilor de gaz din Norvegia.

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

”Aceste parteneriate energetice, inclusiv importurile de GNL din SUA, rămân de importanţă strategică pentru Uniunea Europeană”, a subliniat von der Leyen.

Preşedintele american Donald Trump a declarat că doreşte ca UE să cumpere mai mult gaz american, iar oficialii europeni consideră acest aspect drept o posibilă monedă de schimb în negocierile privind tarifele comerciale.

Comisia analizează în prezent mai multe instrumente juridice care ar putea fi incluse în foaia de parcurs. Printre opţiunile luate în calcul se numără interzicerea prin legislaţie a semnării de noi contracte de gaze cu Rusia de către companiile europene, precum şi oferirea unui cadru legal care să permită rezilierea contractelor existente fără penalităţi, a relatat Reuters la începutul săptămânii.

Von der Leyen nu a confirmat o dată exactă pentru publicarea foii de parcurs în discursul său, însă o agendă separată a Comisiei indică data de 6 mai ca termen de publicare.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.