VIDEO Autostrada Transilvania : Cum arată şantierul dintre Nuşfalău şi Suplacu de Barcău după primele patru luni /Lotul de 14 kilometri unde lucrează un constructor din Turcia ar putea fi deschis la începutul anului 2023

Autostrada Transilvania Lot Nurol Sursa Foto : Pro Infrastructură

Tronsonul Nuşfalău – Suplacu de Barcău de pe Autostrada A 3 – Transilvania a ajuns la un stadiu fizic de 8 % după primele patru luni cu lucrări, anunţă Asociaţia Pro Infrastructură (API) care a publicat cele mai noi imagini din dronă. Lotul de autostradă are o lungime de 14 kilometri iar constructor este Nurol, o firmă din Turcia, acesta fiind al doilea şantier unde lucrează firme din Turcia (Alsim Alarko construieşte primele două loturi de pe Autostrada A 0 Bucureşti Sud). Pe lotul Nuşfalău – Suplacu de Barcău sunt prevăzute 12 structuri : 4 poduri şi 8 pasaje şi un nod rutier. Dacă antreprenorul menţine ritmul, atunci deschiderea circulaţiei este posibilă în primăvara anului 2023, notează Asociaţia : ,,Pentru aproximativ 4 luni de muncă, din care două practic nu s-a lucrat din cauza vremii, constructorul nu stă rău în teren, ajungând la un stadiu fizic de aproximativ 8%. Din păcate, lunile de iarnă nu vor aduce un progres semnificativ. Tronsonul este unul banal, fără structuri impresionante, cu un relief ca-n palmă – o excepție de la regula dealurilor transilvănene notorii pentru alunecările lor masive. Aici antreprenorul general nu are decât câteva pasaje și poduri de făcut, un nod rutier și un spațiu de servicii. În mod normal, cu o mobilizare decentă din primăvară, menținută tot anul viitor, vom putea circula între Nușfalău și Suplacu din primăvara anului 2023.”

Video : Autostrada Transilvania, lotul Nurol, Nuşfalău- Suplacu de Barcău




De la Marca, lângă Suplacu de Barcău până la Biharia, la intrarea pe Autostrada deschisă lângă vama Borş II mai lipsesc 56 de kilometri din Autostrada Transilvania. Este vorba despre lotul Suplacu de Barcău- Chiribiş (26 km.) în contestaţii şi lotul Trameco, 30 de kilometri între Chiribiş şi Biharia.

Sursa Foto : Pro Infrastructură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *