Premierul Nicolae Ciucă laudă din nou economia românească într-o întâlnire cu FMI: „Țara noastră – unul dintre cele mai dinamice ritmuri de dezvoltare la nivel european”, deși și deficitul este și el cel mai mare din UE. „Predictibilitate a politicilor fiscale”, deși noi taxe au intrat în vigoare în august și ianuarie

Nicolae Ciucă Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Premierul Nicolae Ciucă a lăudat din nou performanțele economiei românești, într-o întâlnire la Palatul Victoria cu directorul executiv al Fondului Monetar Internațional, Paul Hilbers.

Prim-ministrul a subliniat „că țara noastră a reușit să atingă unul dintre cele mai dinamice ritmuri de dezvoltare la nivel european, înregistrând, în ultimii 20 de ani, o creștere de opt ori a economiei”. Potrivit lui, „România a consolidat aceste rezultate inclusiv anul trecut, când creșterea economică de 49 de miliarde de euro a reprezentat echivalentul întregului PIB din 2002”.

Comunicatul transmis de Guvern ignoră, însă, faptul că România este și țara cu cel mai mare deficit bugetar din Uniunea Europeană. Asta înseamnă că veniturile aduse de creșterea economică nu țin pasul cu cheltuielile pe care le face statul român.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Totodată, premierul a menționat că „stabilitatea politică generată de actuala coaliție de guvernare și predictibilitatea politicilor fiscale reprezintă două atuuri importante, în contextul interesului tot mai crescut al investitorilor străini pentru România”.

Reamintim însă că Guvernul a adoptat noi schimbări fiscale anul trecut, care au intrat în vigoare atât la 1 august 2022, cât și la 1 ianuarie 2023. Aceste modificări au adus taxe mai mari de la o lună la alta și au forțat unele companii să își regândească organizarea.

Economedia a mai scris despre laudele premierului AICI, AICI, AICI și AICI.

În plus, Economedia a scris, AICI, și despre marile riscuri economice pe care premierul Ciucă le trece sub tăcere când vorbește despre România drept „a 19-a cea mai complexă și sofisticată economie a lumii”.

Comunicatul integral al Guvernului:

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu directorul executiv al Fondului Monetar Internațional, Paul Hilbers. Cu această ocazie, a fost analizată evoluția economiei României, în contextul crizelor și provocărilor ultimilor ani.

Premierul a arătat că țara noastră a reușit să atingă unul dintre cele mai dinamice ritmuri de dezvoltare la nivel european, înregistrând, în ultimii 20 de ani, o creștere de opt ori a economiei. România a consolidat aceste rezultate inclusiv anul trecut, când creșterea economică de 49 de miliarde de euro a reprezentat echivalentul întregului PIB din 2002.

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a mulțumit FMI pentru sprijinul oferit constant, pe parcursul evoluției țării noastre în trecerea de la economia planificată din perioada comunistă la modelul occidental, bazat pe piața liberă, respectând valorile democratice.

În cadrul dialogului, a fost menționată importanța aderării țării noastre la OCDE, ca obiectiv național, după intrarea în NATO și UE, cu accent pe beneficiile pentru mediul de afaceri și de investiții.

Stabilitatea politică generată de actuala coaliție de guvernare și predictibilitatea politicilor fiscale reprezintă două atuuri importante, în contextul interesului tot mai crescut al investitorilor străini pentru România.

Premierul Ciucă a prezentat impactul pozitiv al creșterilor fără precedent din ultimul an, atât în privința absorbției banilor europeni, precum și din perspectiva investițiilor străine directe.

Directorul executiv al FMI, Paul Hilbers, a remarcat consolidarea reputației României în plan european și internațional, prin performanțele economice obținute, reformele asumate, inclusiv în domenii precum politicile de mediu, digitalizare sau aplicarea standardelor din statele mai dezvoltate.

Oficialul FMI a mulțumit României pentru sprijinul oferit Ucrainei și refugiaților ucraineni, precum și Republicii Moldova. Premierul Ciucă a oferit detalii despre ajutorul oferit celor peste  3,4 milioane de refugiați ucraineni care au trecut granițele țării noastre din cauza agresiunii militare ruse, 110.000 dintre aceștia alegând să rămână în România. Solidaritatea românilor și dorința lor de a fi alături de poporul ucrainean s-au regăsit atât în sprijinul umanitar, precum și în organizarea platformelor de facilitare a asistenței umanitare internaționale, țara noastră fiind prima care a lansat un plan de integrare a refugiaților.

Prim-ministrul României a cerut o mai mare susținere pentru economia Republicii Moldova, afectată de agresiunea militară asupra Ucrainei, prezentând măsurile pe care țara noastră le-a luat pentru a asigura curent electric, gaze naturale, lemne pentru perioada iernii, precum și asistență în procesul de integrare europeană.

Nevoia de a controla efectele inflației și de a scădea valoarea acesteia în perioada următoare reprezintă o prioritate pe care Guvernul o urmărește, armonizându-și eforturile cu cele ale Băncii Naționale din România. În acest sens, premierul a dat asigurări privind responsabilitatea asumată din perspectiva politicilor fiscale.

“Guvernul ia toate măsurile necesare pentru a consolida și dezvolta sectorul de afaceri, atât în privința companiilor cu capital românesc, precum și în relația cu investitorii străini. Consolidarea clasei de mijloc va asigura susținerea ritmului de dezvoltare economică și soliditatea economiei românești. Avem perspective bune de creștere, iar deciziile pe care le luăm se bucură de stabilitate politică” a declarat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Predictibilitate da, când stii câte mii de popi iau salarii si oensii de la stat, când exista pensii speciale fără contributivitate, când te duci la spital cu 2 cancere si ti se cere spaga dubla, când vrei să iesi la un jogging si te maninca cainii de viu/sănătos… predictibilatea este ca mafia conduce, si trebuie să predict câtă spaga să dai ca să se rezolve ceva…

  2. MaCiuca repeta ca papagalul ce i se pune in fata, caci oricum sarmanul cu duhul de el nu prea intelege ce e cu el pe acolo sa ii tina scaunul cald lui tandala pentru cand ii expira actuala sinecura…

  3. Țară noastră este mare,
    Cine fură ,ăla are!
    Trăiască România Educată la furat!
    😁😁😁
    Trăiască deficitul cu pensiile Specialilor si Cumularzilor!
    Trăiască gradul de indatorare al României prin minunatul program de guvernare care ne ispitește cu falimentul.
    Trăiască măiastra guvernare care nu Poate duce in Schengen!
    Excepțional!
    Multumim din inima partidului!
    😓😪

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.