Patronatele din industria HoReCa și-au trasat prioritățile pentru “reconstrucția sectorului”

restaurant timisoara Sursa foto: Economedia

Prioritățile pentru reconstrucția sectorului HoReCa, puternic lovit de pandemie, sunt antreprenoriatul local şi structura asociativă, forţa de muncă, Organizaţiile de Management al Destinaţiilor, finanţarea, debirocratizarea şi digitalizarea, spun reprezentanții Federaţiei Patronatelor din Industria Ospitalităţii, citați de Agerpres. Federaţia a organizat la Cluj Summit-ul Industriei Ospitalităţii.

Regiunea Bucureşti-Ilfov coagulează în jur de 30% din valoarea generată de sector. “15% din totalul firmelor din domeniul hotelurilor şi al restaurantelor care şi-au depus bilanţul financiar pe anul 2020 sunt din Bucureşti Ilfov (5.000 de companii), dintr-un total de 33.200 de agenţi economici la nivel naţional. De asemenea, 32% din veniturile totale generate de industria ospitalităţii provin de la investitorii din Bucureşti – Ilfov, în timp ce restul de 68% au fost înregistrate la nivel naţional. La nivelul profiturilor nete înregistrate, aproape un sfert (0,6 miliarde de lei, 24%) a fost generat în Bucureşti, dintr-un total de 2,5 miliarde de lei raportat de firmele din industria ospitalităţii în anul 2020”, se arată într-un comunicat al Federaţiei citat de Agerpres.

În acest context, şapte organizaţii regionale şi-au unit forţele şi au lansat în 2021 Federaţia Patronatelor din Industria Ospitalităţii (FIO) pentru a reprezenta interesele sectorului ospitalităţii în contextul în care este afectat puternic de efectele crizei Coronavirus.

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Membrii Federaţiei Patronatelor din Industria Ospitalităţii sunt Horetim Timişoara, Horeca Transilvania Cluj, Resto Constanţa, Asociaţia Horeca Oltenia, Dolj, Asociaţia HoReCa Bacău, Asociaţia HoReCa Neamţ, Asociaţia Patronala Horeca Argeş şi Organizaţia Patronală a Cârciumarilor Braşoveni.

“De-a lungul timpului, am pierdut profesioniştii din HoReCa şi ne dorim să facem oamenii din nou mândri că lucrează în industria ospitalităţii. Guvernul vrea să operaţionalizeze OMD-urile (Organizaţiile de Management al Destinaţiilor), care ar trebui să fie o colaborare între stat, autorităţi locale şi industrie pe dezvoltarea destinaţiilor, pe dezvoltarea traseelor turistice şi pe dezvoltarea industriei acesteia, folosind fondurile din PNRR (Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă). În opinia Federaţiei Patronatelor din Industria Ospitalităţii, este obligatoriu ca cei care plătesc taxele locale să fie beneficiarii direcţi ai acţiunilor OMD-urilor. Este nevoie să ne implicăm, ca industrie, în proiectele de promovare locală. Industria ospitalităţii se poate dezvolta doar prin programe de finanţare coerente şi corelate cu dezvoltarea şi predictibilitatea din piaţă”, au transmis reprezentanții federației.