Oppo, la lansarea Cartei Albe despre 6G: “Următoarea generaţie de tehnologii din comunicaţii va trebui să satisfacă nu doar nevoile oamenilor, ci ale tuturor formelor de inteligenţă”

viitor, inteligenta artificiala, creier, computer Sursa foto: Pixabay

Tehnologia 6G va revoluţiona fundamental dezvoltarea şi interacţiunea inteligenţei artificiale, iar beneficiile acesteia vor deveni accesibile pentru mai mulţi utilizatori, susţine Institutul de Cercetare Oppo, entitate care a lansat oficial prima sa Carte Albă despre tehnologia 6G, intitulată “6G AI-Cube Intelligent Networking”, transmite Agerpres. Oppo a dezvoltat o echipă de pre-cercetare pentru a efectua cercetări preliminare cu privire la cerinţele tehnice 6G, tehnologiile de bază şi caracteristicile sistemului.

Potrivit unui comunicat al companiei de tehnologie, citat de Agerpres, documentul reprezintă una dintre primele iniţiative din industria telecomunicaţiilor care oferă o viziune detaliată asupra arhitecturii, dar şi a modurilor de aplicare a noilor reţele.

Specialiştii companiei consideră că reţelele 6G vor schimba fundamental modul de interacţiune al oamenilor cu inteligenţa artificială, cu atât mai mult cu cât acestea vor deveni accesibile pentru oricine.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

“Dispozitivele inteligente compatibile cu 6G vor deveni componente importante ale inteligenţei artificiale, fiind echipate cu algoritmi şi aplicaţii care permit noi experienţe captivante, care vor reprezenta temeiul dezvoltării modelelor şi mai avansate de inteligenţă artificială. Spre exemplu, prin implementarea reţelelor 6G, vehiculele autonome vor putea corobora informaţiile referitoare la localizarea vehiculului şi informaţii precum starea vremii în zona respectivă, dată, oră etc. Vehiculele vor putea descărca algoritmii utilizaţi de nenumărate alte autoturisme oferind astfel o călătorie sigură şi confortabilă a pasagerilor”, susţine sursa citată.

Lucrarea despre 6G reprezintă un pas pentru introducerea Planului de Funcţii AI, având în vedere că rulează atât formatul tradiţional CP (planul de control) (PC), cât şi cele UP (planul utilizatorului) creând o arhitectură unică de Intelligent Cube/Cub Inteligent, spun reprezentanții Oppo.

“Dezvoltarea tehnologiei trebuie întotdeauna orientată spre viitor. Comunicaţiile mobile evoluează în medie la o perioadă de zece ani şi se aşteaptă ca standardizarea următoarei generaţii de tehnologii de comunicaţii să înceapă în 2025, urmând ca implementarea comercială să aibă loc în jurul anului 2035. Oppo preconizează că în 2035 numărul agenţilor inteligenţi din lume va depăşi cu mult numărul oamenilor. Prin urmare, următoarea generaţie de tehnologii din comunicaţii, 6G, va trebui să satisfacă nu doar nevoile oamenilor, ci ale tuturor formelor de inteligenţă. Bazându-ne pe acest scop final, am început o cercetare tehnică şi proiectare timpurie a sistemelor 6G”, declară Henry Tang, Chief 5G Scientist la Oppo.

Oppo, unul din liderii mondiali în domeniul dispozitivelor inteligente, a lansat primul său telefon în anul 2008.

În prezent, compania este prezentă în peste 40 de ţări şi regiuni, are şase institute de cercetare şi cinci centre de cercetare/dezvoltare la nivel global, respectiv un centru internaţional de design la Londra.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: