ANRE a aplicat amenzi de 37 milioane lei în 2022

contor, energie electrica, curent Sursa foto: Parlamentul European

Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie a aplicat amenzi contravenţionale în valoare totală de 37,15 milioane de lei anul trecut, potrivit unui comunicat al instituției.

Conducerea ANRE şi membrii Comitetului de reglementare au prezentat, marţi, parlamentarilor din cadrul Camerei Deputaţilor şi Senatului „Raportul anual privind activitatea ANRE pentru anii 2021 şi 2022″.

„Printre altele, reprezentanţii ANRE au prezentat programul anual de control, pentru anul 2022, în care au fost efectuate în total un număr de 1009 acţiuni de control şi 295 acţiuni de control de tip inspecţie. În afara acţiunilor de control de tip inspecţie, au fost efectuate suplimentar: 225 acţiuni de control de tip verificare şi 489 de acţiuni de control de tip supraveghere. Prin procesele-verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiilor au fost aplicate amenzi contravenţionale în valoare totală de 37.153.683,81 lei”, se precizează în comunicat.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Potrivit ANRE, pe parcursul celor doi ani, au fost adoptate numeroase acte normative aplicabile pieţelor de energie electrică, energie termică şi gaze naturale. Totodată, în baza prerogativelor prevăzute de lege, ANRE a emis şi acte administrative cu caracter individual, care vizează emiterea/modificarea/retragerea de licenţe, autorizaţii şi atestate, aprobarea preţurilor şi tarifelor aplicabile de operatorii economici, aplicarea schemei de sprijin de tip bonus şi a sistemului de promovare prin certificate verzi.

„Dialogul constant reprezintă un element cheie în identificarea celor mai potrivite răspunsuri la provocările viitorului, iar la nivelul ANRE urmărim să îmbunătăţim continuu activitatea de reglementare. Ne dorim să utilizăm la maximum resursele de care dispunem, atât pentru a dezvolta un cadru modern de reglementare, dar mai ales ca acesta să fie unul unitar şi simplu de aplicat pentru toţi participanţii la piaţa sectorului energiei electrice, energiei termice şi al gazelor naturale. (…) Este un gest de normalitate ca fiecare conducător de instituţie să îşi asume activitatea pe care o desfăşoară, dar mai ales rezultatele acesteia. Deşi, astăzi, în Parlamentul României am prezentat rapoartele de activitate pentru anul 2021, respectiv 2022, am încercat să răspund tuturor întrebărilor pentru că mă bazez pe nişte principii nenegociabile: transparenţa şi asumarea. Consider că dialogul între reprezentanţii instituţiilor din România, presa de profil şi toţi actorii implicaţi în domeniu este unul constructiv, benefic şi chiar generator de soluţii. Vă asigur că ANRE va continua participarea la procesul decizional european, la consolidarea unei pieţe comune de energie şi implementarea strategiei uniunii energetice care să garanteze, din punctul de vedere al reglementatorului, o energie accesibilă, suportabilă şi competitivă, în condiţiile unui mediu internaţional din ce în ce mai dificil, marcat de evenimente imprevizibile”, a declarat preşedintele ANRE, George Niculescu. Printre altele, reprezentanţii ANRE au prezentat programul anual de control, pentru anul 2022, în care au fost efectuate în total un număr de 1009 acţiuni de control şi 295 acţiuni de control de tip inspecţie. În afara acţiunilor de control de tip inspecţie, au fost efectuate suplimentar: 225 acţiuni de control de tip verificare şi 489 de acţiuni de control de tip supraveghere. Prin procesele-verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiilor au fost aplicate amenzi contravenţionale în valoare totală de 37.153.683,81 lei”, se precizează în comunicat.

ANRE transmite că, pe parcursul celor doi ani, au fost adoptate numeroase acte normative aplicabile pieţelor de energie electrică, energie termică şi gaze naturale. Totodată, în baza prerogativelor prevăzute de lege, ANRE a emis şi acte administrative cu caracter individual, care vizează emiterea/modificarea/retragerea de licenţe, autorizaţii şi atestate, aprobarea preţurilor şi tarifelor aplicabile de operatorii economici, aplicarea schemei de sprijin de tip bonus şi a sistemului de promovare prin certificate verzi.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.