Acţiunile au atins niveluri record la nivel global, după date sub aşteptări referitoare la inflaţia din SUA

Wall Street pixabay.com

Acţiunile au atins miercuri niveluri record la nivel global, după date sub aşteptări referitoare la creşterea preţurilor de consum din Statele Unite în luna iulie, care au atenuat temerile că Rezerva Federală (Fed) va semnala foarte curând o reducere a achiziţiilor de obligaţiuni, transmite agenția Reuters, citată de news.ro.

Datele referitoare la inflaţia din SUA dau semne incipiente că ar atinge nivelul maxim, pe măsură ce perturbările din lanţurile de aprovizionare din economia americană se atenuează.

Indicele preţurilor de consum a urcat luna trecută cu 0,5%, după un avans de 0,9% în iulie, potrivit datelor publicate miercuri de Departamentul Muncii. În cele 12 luni încheiate în iulie, acest indice a avansat cu 5,4%. Declinul lunar al ratei inflaţiei este cel mai mare consemnat în ultimele 15 luni.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Excluzând preţurile volatile ale alimentelor şi energiei, indicele preţurilor de consum a urcat cu 0,3%, după un avans de 0,9% în iunie, Este cea mai mică creştere din ultimele patru luni şi prima încetinire a inflaţiei core după luna februarie.

“Acestea sunt date mai moderate decât era de aşteptat”, a declarat Ghenadi Goldberg, analist la TD Securities din New York.

Aşteptările sunt în creştere cu privire la faptul că preşedintele Fed, Jerome Powell, va semnala momentele de reducere a măsurilor de stimulare, la o întâlnire a reprezentanţilor Fede de la Jackson Hole, Wyoming, în perioada 26-28 august.

Un nivel peste aşteptări al inflaţiei ar fi putut alimenta discuţiile despre o iminentă încetinire a achiziţiilor de obligaţiuni ale Fed, a declarat Craig Erlam, analist senior la OANDA Europe.

“În schimb, cu toţii putem respira puţin mai uşor, deşi suntem siguri că reducerea măsurilor de stimulare va veni şi va fi probabil anunţată luna viitoare”, a spus el.

Cifrele privind numărul angajărilor din sectorul non-agricol din SUA, care vor fi publicate în septembrie, ar putea influenţa, de asemenea, reducerea stimulentelor, dacă vor fi deosebit de solide.

Indicele global MSCI, un indicator al evoluţiei acţiunilor din întreaga lume, a atins miercuri un nivel record şi a tranzacţionat ultima dată în urcare cu 0,29%.

Indicii Dow Jones şi S&P 500) au închis la niveluri record, încrederea fiind stimulată de parlamentarii americani, care au aprobat marţi un pachet de infrastructură de miliarde de dolari.

Dow Jones a crescut cu 0,62%, S&P 500 cu 0,25%, dar Nasdaq Composite a scăzut cu 0,16%.

Acţiunile europene au atins la rândul lor niveluri record, înregistrând cea mai lungă serie de creşteri din ultimele două luni. Indicele STOXX 600 a crescut cu 0,4% pentru a atinge un maxim istoric pentru a opta sesiune consecutivă.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: