Meta a eliminat conturile false din Moldova înainte de alegerile prezidențiale din 20 octombrie/ Postau critici la adresa președintei Sandu, a politicienilor pro-europeni și a legăturilor strânse dintre Moldova și România și au susținut partidele pro-ruse din țară

Republica Moldova steag Sursa foto: Pixabay.com

Meta Platforms a declarat vineri că a eliminat o rețea de conturi de grup care vizează vorbitorii de limbă rusă din Republica Moldova, înainte de alegerile din această țară din 20 octombrie, pentru încălcarea politicii companiei privind conturile false, scrie Reuters.

Republica Moldova, cu o populație de aproximativ 2,5 milioane de persoane, este situată între România și Ucraina și are o majoritate românofonă și o minoritate rusofonă numeroasă.

Președinta sa pro-occidentală, Maia Sandu, își dorește un al doilea mandat în cadrul alegerilor prezidențiale din această lună, când țara va organiza și un referendum privind aderarea la Uniunea Europeană.

Analize Economedia

retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1
investitii bani
Nokian+Tyres+Romania+factory+1st+tire+02
Elena Deacu
calculator, job, grafice
automotive foto 2
Victor Moraru si Marian Neacsu
oameni bagaje
multime, oameni, populatie, demografic, trecere de pietoni
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
bani, lei, finante, bancnote
bani, lei, finante, bancnote, bani numarati, impozit, taxe
Vladimir Putin, Xi Jinping, presedinte, rusia, china, moscova, kremlin, beijing, presedinte, china, rusia
bani, finante, lei, financiar, deficit
Gameloft Romania Cluj Napoca
onrc, registrul comertului
onrc, registrul comertului
Jerome Powell, FED
sticle vin
turism calatorii bani
Euro bani fonduri cheltuieli risipă fraude
bani, lei, finante, bancnote, bani numarati
Borhanci_Bazin-de-inot_01
Luca
onrc, registrul comertului
Pod Argeș Grădiștea București Giurgiu
bani, finante, lei, financiar, deficit
aeroport iasi plecari

Conturile false au postat critici la adresa președintei Sandu, a politicienilor pro-europeni și a legăturilor strânse dintre Moldova și România și au susținut partidele pro-ruse din Moldova, a declarat Meta.

Compania a declarat că operațiunea sa s-a axat pe aproximativ 12 branduri de știri fictive, în limba rusă, care pozează în entități independente cu prezență pe mai multe servicii de internet, inclusiv Facebook, Instagram, Telegram, OK.ru și TikTok.

Meta a declarat că a eliminat șapte conturi de Facebook, 23 de pagini, un grup și 20 de conturi de pe Instagram pentru încălcarea politicii sale, care este cunoscută sub numele de „politică coordonată privind comportamentul neautentic”.

Aproximativ 4.200 de conturi au urmărit una sau mai multe dintre cele 23 de pagini și aproximativ 335.000 de conturi au urmărit unul sau mai multe dintre conturile Instagram, a declarat Meta.

Compania a mai spus că majoritatea urmăritorilor conturilor false erau stabiliți în afara Moldovei, ceea ce le-a făcut să pară mai populare.

Guvernul moldovean a denunțat amestecul persistent al Rusiei în afacerile țării, în timp ce Moscova a acuzat-o pe Sandu și echipa sa de fomentarea „rusofobiei”.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.