Bulgarii boicotează marile supermarketuri pentru a protesta împotriva creșterii prețurilor la alimente / Ultimul boicot a dus la o scădere cu aproape 30% a cifrei de afaceri a magazinelor

cumparaturi, magazin, cos de cumparaturi, supermarket sursa foto: Pixabay

Cumpărătorii cer supermarketurilor să își limiteze marjele de profit la produsele alimentare la mai puțin de 30% și doresc o lege care să reglementeze prețurile, relatează Euronews.

Consumatorii din Bulgaria au inițiat un boicot al marilor lanțuri de magazine alimentare și supermarketuri din țară, nemulțumiți de creșterea prețurilor la alimente.

Boicotul de joia trecută din 20 februarie, al doilea din acest an, a dus la o scădere cu aproape 30% a cifrei de afaceri a magazinelor, potrivit presei locale.

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

Mulți consumatori din țară spun că speră ca boicotul să aducă o modificare a prețurilor.

„Sper să funcționeze. Nu sunt de acord cu politicile extrem de agresive ale marilor lanțuri de magazine alimentare,” a declarat Ivet Tabakova, proprietarul unui magazin alimentar.

„Ei atrag clienții prin scăderea bruscă a prețurilor la anumite produse pe care le poți compara cu ușurință și poți vedea diferența. De exemplu, 15-20 de produse și tot restul are adaosuri foarte mari,” a subliniat Tabakova.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Pentru mulți proprietari de mici magazine alimentare, boicotul a dus la o creștere favorabilă a vânzărilor, clienții obișnuiți achiziționând mai multe produse alimentare din magazinele lor.

„Clienții vin și cumpără produse alimentare de bază precum zahăr, făină, iaurt și ulei. Iar pentru mine, atitudinea este importantă; atunci când ai atitudine, clientul continuă să revină și găsește altceva de cumpărat.

Organizatorii boicotului cer supermarketurilor să își limiteze marjele de profit pentru produsele alimentare la mai puțin de 30% și doresc ca parlamentul să adopte o lege pentru reglementarea prețurilor. Ei au făcut apel la un nou boicot pe 27 februarie și au îndemnat autoritățile să acționeze.

Guvernul a declarat că ia noi măsuri pentru a scurta lanțurile de aprovizionare și a elimina practicile neloiale în vânzarea produselor alimentare. Autoritățile guvernamentale și agențiile de reglementare spun că au început inspecțiile prețurilor.

„Monitorizăm modul în care sunt furnizate informațiile consumatorilor și dacă există înșelăciune. De asemenea, corectitudinea prețurilor, promoțiile nerealiste,” a declarat Ignat Asenov, șeful Comisiei pentru protecția consumatorilor.

„Informațiile rezultate în urma controalelor vor fi folosite pentru elaborarea unei legi care să reglementeze contractele din lanțul de aprovizionare.”.

Protestele și boicoturile consumatorilor din cauza creșterii inflației alimentare și a prețurilor ridicate au început să se extindă în regiunea Balcanilor în ianuarie, începând cu Croația. Un boicot similar a avut loc în România, Serbia, Slovenia și Grecia.