Producătorul german de armament Rheinmetall a văzut cum cotaţia acţiunilor sale s-a multiplicat cu zece în cei trei ani care au trecut de la debutul invaziei ruseşti în Ucraina, transmite agenția de știri DPA, citată de Agerpres.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Miercuri, la bursa de valori de la Frankfurt, acţiunile Rheinmetall erau cotate la 968 de euro, de exact zece ori mai mult decât preţul de 96,8 euro pe acţiune înregistrat în data de 23 februarie 2022, cu o zi înainte de debutul invaziei ruseşti în Ucraina.

Rheinmetall produce tancuri, camioane militare, artilerie, sisteme de apărare antiaeriană şi muniţie, toate acestea fiind la mare căutare în contextul războiului din Ucraina. Grupul german a beneficiat şi de pe urma cererii crescute venite din partea statelor membre NATO, care au început să investească mai mult în apărare, pe fondul ameninţărilor crescute venite din partea Rusiei.

Analize Economedia

om robot industria automotive
studenti, universitate, academie, absolventi
Piața de curierat, România, Cargus, Sameday, Fan Courier, Profit net, Cifră de afaceri, Pachet
Fermier cu legume
Linie asamblare uzina Dacia Mioveni (4)
Imagine apa piscină
Job, căutare de job, șomeri, tineri șomeri
Knauf Insulation, fabrica vata minerala sticla
George-Simion-Nicusor-Dan (1)
Steaguri Romania si UE
bani, lei, finante, bancnote, euro, 5 lei
bec iluminat, becuri
piata auto, uniunea europeana, romania
recesiune
sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
Piata 9 restaurant
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie

Carnetul de comenzi al Rheinmetall se situa la 24,5 miliarde de euro la finele lui 2021, o cifră care a ajuns la 52 miliarde euro în toamna lui 2024. Rheinmetall urmează să îşi prezinte rezultatele financiare pentru anul 2024 la mijlocul lunii martie.

În luna august a anului trecut, directorul general de la Rheinmetall, Armin Papperger, şi-a anunţat intenţia de a creşte vânzările grupului până la 40 de miliarde euro pe an, de la o cifră de afaceri de 10 miliarde euro, pe care şi-a propus-o pentru 2024.

Multiplicarea de patru ori a vânzărilor anuale, până la 40 de miliarde euro, nu este un obiectiv pe termen lung, ci unul pe termen mediu, a precizat atunci Papperger, iar achiziţiile şi fuziunile fac parte din planurile de creştere ale Rheinmetall. Rheinmetall Landsysteme GmbH, Germania, o divizie a grupului Rheinmetall, intenţionează să preia compania Automecanica Mediaş SRL şi subsidiara acesteia, Atelierele Speciale Autocamioane Mediaş SRL, iar tranzacţia a fost autorizată de Consiliul Concurenţei.

Automecanica Mediaş SRL este un producător de componente din oţel pentru semiremorci de transport greu, containere speciale, oţelării şi confecţii metalice, scări metalice interioare şi exterioare, asamblare structuri metalice finale, suprastructuri auto, precum şi proiectare personalizată şi producţie de piese şi componente din oţel, oţel inoxidabil şi aluminiu.