Preţurile petrolului au scăzut joi cu 3%, din cauza îngrijorărilor provocate de noile restricţii din China

petrol Sursa foto: Pixabay

Preţurile petrolului au scăzut joi cu 3%, din cauza îngrijorărilor provocate de noile restricţii din China legate de Covid-19, care s-au adăugat temerilor că inflaţia ridicată şi creşterea ratelor dobânzilor slăbesc cererea de combustibil, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 2,97 dolari, la 92,67 dolari pe baril, reprezentând o pierdere de 3,1%.

Contractele futures pentru ţiţeiul U.S. West Texas Intermediate (WTI) au scăzut cu 2,54 dolari, sau cu 2,8%, la 87,01 dolari pe baril.

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

”Cererea de petrol din vestul lumii, precum şi cea a Chinei, stagnează, în timp ce ofertele se extind treptat, în mare parte datorită creşterii producţiei de şist din SUA”, a declarat analistul Julius Baer Norbert Rucker.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Activitatea fabricilor din Asia a scăzut în august, pe măsură ce măsurile pentru zero Covid şi presiunile asupra costurilor din China au continuat să afecteze afacerile, au arătat sondajele de joi, înrăutăţind perspectivele pentru redresarea fragilă a regiunii.

Centrul tehnologic din sudul Chinei, Shenzhen, a înăsprit restricţiile legate de Covid-19, pe măsură ce numărul cazurilor a continuat să crească. Evenimentele mari şi divertismentul în spaţiile interioare au fost suspendate timp de trei zile în cel mai populat cartier al oraşului, Baoan.

Principalul indice bursier european a scăzut la minimele ultimelor şapte săptămâni, pe măsură ce s-au adâncit îngrijorările cu privire la creşterile agresive ale ratelor dobânzilor pentru a combate inflaţia record.

Indicele dolarului a atins un maxim al ultimilor 20 de ani, după ce datele din SUA au arătat o economie puternică, rezistentă, oferind Rezervei Federale mai mult spaţiu pentru a creşte ratele dobânzilor.

Un dolar mai puternic face ca petrolul, al cărui preţ este stabilit în monedă americană, să fie mai scump pentru deţinătorii altor valute.