Agenția Internațională pentru Energie avertizează împotriva crizei energetice care adâncește dependența de combustibilii fosili

Redacția mai 23, 2022 0 comentarii
petrol

Criza securității energetice de la invazia Ucrainei de către Rusia nu trebuie să ducă la o dependență mai profundă de combustibilii fosili, a declarat luni șeful Agenției Internaționale pentru Energie (AIE), Fatih Birol, scrie Reuters.

Investițiile potrivite, în special în energia regenerabilă și energia nucleară, înseamnă că lumea nu trebuie să aleagă între penuria de energie și schimbările climatice accelerate din cauza emisiilor de combustibili fosili, a spus Birol la Forumul Economic Mondial (WEF).

„Avem nevoie de combustibili fosili pe termen scurt, dar să nu ne blocăm viitorul folosind situația actuală ca o scuză pentru a justifica unele dintre investițiile care se fac, din punct de vedere al timpului nu funcționează și din punct de vedere moral, din punctul meu de vedere, nu funcționează la fel de bine”, le-a spus Birol delegaților din Davos, Elveția.

IEA, cu sediul la Paris, un important organ de supraveghere a energiei, i-a avertizat pe investitori anul trecut să nu finanțeze noi proiecte de aprovizionare cu petrol, gaze și cărbune dacă lumea vrea să atingă emisii nete zero până la jumătatea secolului.

Cererea pe termen scurt a însemnat că lumea nu se poate îndepărta imediat de aprovizionarea tradițională cu energie, a spus Birol.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *