Alianța pentru Turism solicită Guvernului să acorde vouchere de vacanță pentru minimum cinci ani

turism romania, brasov Sursa foto: Pixabay

Alianţa pentru Turism solicită Guvernului acordarea voucherelor de vacanţă pentru minimum cinci ani, începând din 1 ianuarie 2022, pentru a asigura o flexibilitate a rezervărilor şi o predictibilitate mult mai mare pentru angajaţi şi pentru industria turismului. Obiectivul APT este ca două milioane de angajaţi din mediul privat să beneficieze de această facilitate, scrie News.ro.

“Cele 24 de organizaţii care acoperă tot spectrul industriei ospitalităţii, reunite sub numele Alianţa pentru Turism (APT), precum şi alte organizaţii sindicale şi patronale care reprezintă toate domeniile economiei naţionale susţin importanţa majoră a reintroducerii voucherelor de vacanţă începând cu 2022. Este esenţial ca această decizie să fie legiferată până la sfârşitul acestui an. APT, alături de celelalte organizaţii sindicale şi patronale, salută anunţul public privind reintroducerea voucherelor de vacanţă pentru toate categoriile de angajaţi începând cu 2022 si propun guvernului o formulă îmbunătăţită”, arată APT.

Reprezentanţii Alianţei afirmă că voucherele de vacanţă sunt un factor de motivare puternic pentru angajaţii din domeniul public şi privat.

Analize Economedia

MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta

“Deşi s-a creat falsa percepţie că angajaţii din sectorul privat nu pot beneficia de voucherele de vacanţă, cifrele dovedesc contrariul, indicând interesul în creştere al angajatorilor privaţi pentru această formă de incentivare. De exemplu, de la începutul anului până la 30 septembrie 2021, sectorul privat a alocat angajaţilor vouchere de vacanţă în valoare de peste 52 de milioane de euro, ceea ce reprezintă 17% din valoarea totală a voucherelor emise în anul precedent. Creşterea motivaţiei şi eficienţei angajaţilor, refacerea energiei fizice şi intelectuale a acestora constituie o parte dintre beneficiile aduse forţei de muncă”, susține APT.

Conform sursei citate, voucherele de vacanţă au contribuit esenţial la îmbunătăţirea fiscalizării sectorului turistic, prin creşterea accelerată a numărului de structuri turistice clasificate, garantând colectarea de taxe şi impozite la bugetul public. În 11 ani (2010-2021), acestea au determinat creşterea cu 326% a numărului unităţilor de turism clasificate precum şi dublarea locurilor de cazare. Mai precis, în octombrie 2010, potrivit ministerului de resort, existau 5.458 de unităţi de cazare care totalizau 255.623 de locuri, iar în noiembrie 2021, s-a ajuns la 17.800 de unităţi de cazare, respectiv 523.177 de locuri.

Investiţiile stimulate de proiectul vouchere de vacanţă au însemnat atât edificarea de noi unităţi de cazare, cât şi modernizarea unora rămase într-o stare necorespunzătoare de zeci de ani, apariţia de centre de sănătate de 4 şi 5 stele în staţiuni balneare, dar şi construirea de piscine, centre spa, restaurante moderne şi alte facilităţi orientate spre turism sustenabil şi management digitalizat.

Alianţa pentru Turism afaugă că voucherele pot sprijini esenţial comunităţile locale, iar rezultatul va determina dezvoltarea turismului sustenabil în particular şi a economiei locale în general, ca urmare a generării creşterii activităţii în sectoare conexe.

Voucherele de vacanţă pot fi utilizate doar pentru servicii turistice în România, stimulând dezvoltarea turismului intern şi sprijinind balanţa de plăţi a României. Acordarea acestora implică facilităţi fiscale pentru angajatori. Voucherele sunt incluse într-un sistem electronic, iar plăţile sunt simple, rapide şi în siguranţă, la POS sau online. Şi alte ţări europene, precum Franţa, Ungaria, Lituania şi Cehia, au astfel de stimulente, în timp ce Polonia oferă stimulente pentru copii, până la 18 ani.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Pentru 50 de ani vauchere!
    Si pentru pensionari vauchere Marcel Ciolanu!
    E discriminare daca daţi vauchere la salariati si la pensionari ba!
    Mai bine nu mai dati la nicio categorie sociala!
    Ce atata desfrau bugetar!

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.