Autostrada Sibiu – Pitești: Șase asocieri au rămas în cursa pentru lotul 2 Boița – Cornetu, în valoare de 4,6 miliarde de lei

Infrastructură autostrada A1 Sibiu Pitești Sursa foto: Cătălin Drulă / Facebook

Compania de Drumuri a anunțat vineri că șase asocieri de companii au rămas în cursa pentru construirea lotului 2 Boița – Cornetu de pe Autostrada Sibiu – Pitești, un contract extrem de bănos, cu o valoare de 4,6 miliarde de lei.

În cursul zilei de astăzi, 23 iulie 2021, CNAIR SA a finalizat procesul de evaluare a candidaturilor depuse în cadrul procedurii de atribuire Proiectare și Execuție „Autostrada Sibiu – Pitești, Secțiunea 2: Boița – Cornetu”.

CNAIR SA a calificat, în urma aplicării criteriilor de selecție, conform algoritmului de calcul aferent Criteriilor de selecție nr. 1-5, următoarele candidaturi pe primele 6 locuri:

  1. Asocierea Mapa Insaat Ve Ticaret A.S. – Cengiz Insaat Sanayi Ve Ticaret A.S.
  2. Asocierea Makyol Insaat Sanayi Turizm Ve Ticaret A.S. – Gülermak Ağir Sanayi Inşaat Ve Taahhüt A.Ş. – Yapi Merkezi Inşaat Ve Sanayi A.Ş. – Ozaltin Insaat Ticaret Ve Sanayi A.S.
  3. Asocierea Aktor S.A. – Rizzani De Eccher S.P.A.
  4. Asocierea Strabag Srl – Acciona Construccion Sa
  5. Impresa Pizzarotti & C S.P.A.
  6. Astaldi Spa

În perioada imediat următoare, Autoritatea Contractantă va transmite invitația de participare la Etapa a II-a a procedurii de atribuire – etapa de depunere a ofertelor – acestor candidați.

Termenul pentru depunerea ofertelor a fost stabilit pentru data de 20 septembrie 2021.

Lotului 2 Boiţa – Cornetu a celui mai important proiect de infrastructură rutieră din ţară a fost scos la licitaţie pentru 4,6 miliarde lei, are o lungime de 32 km. Inițial, 11 concurenţi s-au înscris în cursa pentru construcție, dar, pentru că este o licitație cu precalificare, doar şase constructori sunt desemnaţi în următoarea etapă.

Termenul pentru desemnarea constructorilor a fost amânat o vreme pentru a aştepta clarificări şi de la ANAP, mai ales că în joc sunt şi constructori din China, iar Ordonanţa de Urgenţă care exclude de la licitaţii companiile din China este în vigoare şi se aplică inclusiv loturilor 2 şi 3 a precizat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, într-un interviu acordat Economedia.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: