Grupul BMW vrea să investească în energia solară, geotermală şi hidrogen, pentru a-şi reduce dependenţa de gazele naturale

panouri solare, energie verde Sursa foto: Pexels

Grupul german BMW explorează noi investiţii în energie solară, geotermală şi hidrogen, pentru a-şi reduce dependenţa de gazele naturale, a declarat luni şeful de producţie al producătorului auto, avertizând că un embargo asupra gazelor ruseşti va aduce industria într-un impas, transmite Reuters, citat de News.ro.

Producătorul auto, care s-a bazat pe gaze naturale pentru 54% din consumul său de energie în 2021, examinează unde poate adăuga panouri solare la fabricile sale şi elaborează planuri cu autorităţile locale pentru a transporta hidrogen la fabrica sa din Leipzig, Germania.

„Hidrogenul este foarte potrivit pentru a reduce sau chiar a compensa pe deplin necesarul de gaze”, a spus Milan Nedeljkovic.

Analize Economedia

Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1
investitii bani
Nokian+Tyres+Romania+factory+1st+tire+02
Elena Deacu

„Industria noastră reprezintă aproximativ 37% din consumul german de gaze naturale. Nu doar BMW, ci întregul sector s-ar opri”, a spus el, întrebat ce s-ar întâmpla cu fabricile BMW în cazul opririi livrărilor de gaze din Rusia.

Planurile BMW reflectă pregătirile mai ample în curs de desfăşurare în industria germană pentru a renunţa la gazele ruseşti şi a veni cu un sistem de raţionalizare a rezervelor disponibile în cazul unei opriri bruşte a livrărilor.

Dincolo de Germania, o nouă fabrică din Debrecen, Ungaria, despre care BMW a spus că va fi prima fabrică de automobile din lume care va funcţiona în totalitate fără combustibili fosili, se va baza în mare măsură pe energie solară, a spus Nedelkjovic, adăugând că producătorul de automobile se gândeşte şi la utilizarea energiei geotermale.

Energia geotermală este mai stabilă decât sursele regenerabile dependente de vreme, dar nu a înregistrat o creştere sau investiţii comparabile cu cele eoliene sau solare, parţial din cauza costurilor iniţiale ridicate şi a proceselor complexe de acordare a licenţelor pentru foraj.

Întrebat despre potenţialul energiei nucleare, care reprezintă aproximativ jumătate din aprovizionarea cu energie a Ungariei, dar este eliminată treptat în Germania, Nedeljkovic a spus: „Energia nucleară poate fi un factor de stabilizare, în special în aceste vremuri volatile. Pentru propria noastră producţie ne bazăm pe surse de energie regenerabilă”.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Antimateria are cea mai mare densitate energetica … cam E=mc^2 pur. Probabil x2.

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.