Tema Energy, cel mai mare dezvoltator român de centre de date, cu afaceri de 8,75 milioane de euro anul trecut, se listează în primul semestru al anului 2022 la Bursa de Valori București, transmite BVB. Compania are în plan ca într-un termen de 2-3 ani să se extindă la nivel regional, în țările vecine României.
De la fondarea sa din 2002, Tema Energy a lucrat cu aproximativ 600 de clienți și a gestionat în jur de 100 de proiecte de centre de date, conform datelor companiei.
În 2021, Tema Energy a înregistrat o cifră de afaceri de 8,75 milioane de euro, cu 22% mai mult decât în 2020. Profitul a crescut și el cu 40% în 2021 față de anul precedent. Tema Energy vizează ca în următorii cinci-zece ani să-și mărească cifra de afaceri cu 10%-15% anual. De asemenea, compania are în plan ca într-un termen de 2-3 ani să se extindă la nivel regional, în țările vecine României.
Procesul de listare este asistat de Goldring, companie de investiții din Târgu Mureș cu o activitate de peste 20 de ani pe piața românească de capital, oferind consultanță pentru investitori și companiii.
În paralel, compania lucrează la o serie de proiecte, printre care centrele de date Cluster Power și centrele de date mobile pentru IGPR-Poliția Română.
Prima fază a campusul-ului Cluster Power este finalizată în proporție de 98%, Tema Energy fiind integratorul de tehnologie pentru aceste centre de date cu baza la Craiova.
Tema Energy este în curs de a finaliza unul dintre cele mai mari centre de date mobile din țară, în parteneriat cu Arctic Stream. Proiectul prevede livrarea unui container IT de 13 Rack-uri pentru IGPR – Poliția Română și este în curs de recepție și de testare.
Compania nu a fost ferită nici de controverse. Anul trecut, Tema Energy a fost una dintre companiile cercetate de Consiliul Concurenţei, care a declanşat o investigaţie ce viza un posibil comportament anticoncurenţial al unor companii care au participat ca ofertanţi la procedurile de achiziţie publică ce vizau activităţi de proiectare şi execuţie pentru realizarea proiectului „Hub Servicii (Centru de furnizare servicii electronice) la nivelul Ministerului Afacerilor Interne”. Companiile investigate îşi desfăşoară activitatea pe piaţa serviciilor de lucrări de construcţii, piaţa serviciilor de instalaţii, piaţa serviciilor de comunicaţii şi alte activităţi conexe ale acestora din România: PORR Contruct S.R.L., Regia Autonomă Rasirom, M&D Cons Investiţii S.R.L., Tema Energy S.R.L., Metroul S.A., S&T Romania S.R.L., Ness Proiect Europe S.R.L., Dataware Consulting S.R.L., General Me.el Electric S.R.L., Structural Engineering and Technology S.R.L., Tancrad S.R.L. și Rovis Lider S.R.L..