Cemacon a finalizat achiziția companiei Euro Cărămida și spune că va investi în retehnologizare

cemacon foto Foto: Cemacon

Cemacon a finalizat, la începutul lunii iunie a acestui an, operaţiunile aferente achiziţiei companiei Euro Cărămida SA, după aprobarea tranzacţiei de către Consiliul Concurenţei, informează compania.

Producătorul român de materiale de construcţii spune că prin această achiziție îşi consolidează poziţia în zona de vest a ţării şi îşi deschide noi oportunităţi pe piaţa de export.

Cemacon şi-a asumat o investiţie de peste 30 de milioane de euro, reprezentând valoarea tranzacţiei şi valoarea proiectelor de modernizare pentru următorii doi ani, cuprinzând retehnologizarea liniilor de producţie şi upgrade-ul portofoliului de produse.

“Integrarea Euro Cărămida presupune un proces amplu de modernizare tehnologică, de calibrare a proceselor şi procedurilor, de asigurare a condiţiilor pentru respectarea normelor de mediu şi securitate în muncă. În următorii doi ani vom investi importante resurse de know-how şi financiare, astfel încât unitatea din Biharia şi toată echipa de acolo să funcţioneze în sinergie cu viziunea şi cultura Cemacon”, a declarat Daniel Şologon, CEO Cemacon.

Implementarea managementului integrat, optimizarea costurilor de producţie şi reducerea impactului asupra mediului sunt principalele priorităţi ale Cemacon pentru unitatea din Biharia. Simultan, se vor aduce îmbunătăţiri la reţeta pentru masă ceramică şi se vor reproiecta unele produse, pentru a creşte performanţa energetică, a ridica standardele de calitate şi pentru uşurinţa în utilizare.

După încheierea tranzacţiei, conducerea executivă a unităţii din Biharia este asigurată de către Ciprian Muşet, în rolul de director general.

“Odată cu această achiziţie, Cemacon creează un nou model al dezvoltării performante în industria românească. Un producător român achiziţionează o altă companie din România, cu capital străin, şi îşi creează culoar direct spre export. Suntem încrezători că prin această nouă direcţie strategică transmitem un semnal pozitiv celorlalţi antreprenori români: faptul că împreună ne putem consolida poziţia în faza competiţiei externe, că împreună putem susţine acea economie circulară care accelerează dezvoltarea sustenabilă a societăţii în care trăim şi că putem pune în valoare capitalul românesc”, a adăugat Daniel Şologon.

Cemacon este liderul pieţei de blocuri ceramice din Transilvania şi operează trei mari capacităţi de producţie situate în judeţul Sălaj, două de cărămidă şi una de buiandrugi. De asemenea, compania pregăteşte lansarea unei noi fabrici de cărămidă aparentă, o investiţie de peste 13 milioane de euro. Cemacon este listată la Bursa de Valori Bucureşti, iar acţionarul principalul este Pavăl Holding – cea mai mare companie antreprenorială românească după cifra de afaceri.

Foto: Cemacon

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *