Compania chineză Huawei Technologies a înregistrat o creştere modestă a veniturilor în prima jumătate a anului, infrastructura sa de bază în tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor (TIC) şi afacerile de consum având cea mai mare contribuţie la acestea, transmite Reuters, citat de News.ro.
Veniturile au crescut cu 3,1%, la 310,9 miliarde de yuani (43,01 miliarde de dolari), faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, a anunţat vineri gigantul tehnologic din Shenzhen.
Marja de profit a Huawei a crescut la 15%, cu un profit net de 46,6 miliarde de yuani, ceea ce reprezintă, conform calculelor Reuters, o îmbunătăţire de aproximativ trei ori faţă de anul precedent.
Un purtător de cuvânt al Huawei a declarat că îmbunătăţirile în eficienţa operaţională, strategia de vânzări şi mixul de produse al companiei au avut un impact ”foarte bun” asupra profiturilor companiei.
Activitatea de infrastructură TIC a Huawei, care include staţii de bază 5G şi sisteme de întreprindere, a generat venituri de 167,2 miliarde de yuani, în timp ce afacerea sa de consum, care include smartphone-uri şi alte dispozitive, a contribuit cu 103,5 miliarde de yuani.
„În prima jumătate a anului 2023, afacerea noastră cu infrastructura TIC a rămas solidă, iar afacerea noastră pentru consumatori a înregistrat o creştere”, a declarat Meng Wanzhou, preşedintele rotativ al Huawei şi fiica fondatorului său, Ren Zhengfei.
Săptămâna trecută, Richard Yu, şeful diviziei de consum al companiei, a declarat că telefoanele Huawei sunt ”pe drumul unei reveniri”, cota pe piaţa internă de telefonie mobilă crescând cu 76,1% în trimestrul al doilea.
Câteva runde de restricţii din SUA privind exporturile de tehnologie fabricată în SUA au limitat Huawei la producerea de telefoane 4G de ultimă generaţie, ceea ce a determinat o scădere a cotei de piaţă a telefoanelor, cândva considerabilă, atât în ţară, cât şi în străinătate.
În iulie, firmele de cercetare au declarat pentru Reuters că se aşteaptă ca Huawei să revină la fabricarea de smartphone-uri 5G până la sfârşitul anului, prin achiziţionarea de cipuri pe plan intern, în ciuda restricţiilor din SUA.