Director „nou” la TAROM: Costin Iordache, numit Director General / Iordache a mai condus Compania și în perioada ianuarie-octombrie 2023

tarom Sursa foto: Facebook/Tarom

Directorul financiar TAROM, Costin Iordache, revine la conducerea Companiei la doar trei luni de la înlocuire. După demisia lui Bogdan Popescu de la sfârșitul anului trecut, Consiliul de Administrație TAROM l-a numit, din nou, pe Costin Iordache, Director General interimar, potrivit unui comunicat de presă transmis luni, 8 ianuarie 2024. Mandatul lui Iordache începe de marți, 9 ianuarie.

„Consiliul de Administrație al Companiei TAROM a decis vineri, 5 ianuarie 2024, numirea domnului Costin Iordache în calitate de director general interimar al companiei. Costin Iordache este absolvent al Academiei de Studii Economice, cât și al programului Leadership Excellence, din cadrul Univerității Berlin. Domnul Iordache are o experiență de peste 18 de ani în companii de renume național și internaţional, precum ABN AMRO BANK, Romtelecom sau Telekom Group. Membrii Consiliului au apreciat în luarea deciziei atât contribuția directă a domnului Iordache la stabilizarea activității TAROM pe durata mandatului său anterior de director general (ianuarie-octombrie 2023), cât și modul în care acesta a făcut echipă în calitate de director financiar, în noua structură de top management a TAROM și, alături de directorul comercial și cel general, a reusit să conducă compania într-o faza importantă a planului de restructurare – obiectiv principal pe care mandatul actual continua să îl vizeze, urmând derularea următoarelor etape, cu scopul de a revitaliza şi de a optimiza activitățile companiei.

Consiliul de Administratie al Companiei TAROM a luat în calcul asigurarea continuității activității companiei și a planului de restructurare asumat de management. Mandatul domnului Costin Iordache debutează efectiv din prima zi în care Bogdan Popescu, fost director general TAROM, își încheie activitatea în companie. Astfel toate deciziile luate la cel mai înalt nivel de management sunt continuu asigurate de către directorii generali ai companiei, care reprezintă politica asumată a companiei, a Consiliului de Administratie al TAROM și a statului roman reprezentat de Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, în calitate de acționar al TAROM. Obiectivul principal al echipei de management rămâne implementarea planului de restructurare ce va conduce la revitalizarea companiei și transformarea ei într-o organizație profitabilă și modernă, inclusiv acelor etape ce presupun anterior aprobări din partea forurilor externe”, arată un comunicat Tarom.

Compania TAROM va avea două avioane noi Boeing 737 Max începând cu august 2025, potrivit unui comunicat de presă al operatorului aerian de stat transmis vineri, 29 decembrie. Cele două aeronave vor fi achiziționate în leasing și fac parte din condițiile pe care Comisia Europeană le-a solicitat pentru planul de restructurare, potrivit TAROM. Informarea oficială a Companiei nu menționează, însă nimic despre demisia directorului general Bogdan Popescu, la doar două luni de la numire. Cele două avioane noi se vor adăuga celor 18 aeronave care au mai rămas în flota Tarom.

Comisia Europeană va aproba în curând ajutorul de stat de 900 de milioane de lei pentru Tarom, dar operatorul aerian național trebuie să pună în aplicare Planul de Restructurare asumat care înseamnă și restructurări de personal. Și în 2022, Grindeanu spunea că Tarom trebuie să ajungă la „90 % personal navigant și 10 % personal suport, nu invers”.

„Mă aștept ca în câteva săptămâni și nu exagerez când spun acest lucru să avem acel plan aprobat de către Bruxelles. Probabil au așteptat și schimbarea Guvernului (rotativa). Poate e mult acest termen de săptămâni, astfel încât TAROM-ul să primească acel ajutor. Au fost îndeplinite toate condițiile. Cu toată părerea de rău, Tarom trebuie să facă reorganizările care înseamnă și această restructurare. O companie de mărimea Tarom trebuie să aibă 90 % din personal, din angajați personal de bord. Nu vedeți acest procent în acest moment la Tarom. Cu toată părerea de rău dacă vrem să salvăm această Companie”, spunea, în iunie 2023, Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Sursa foto: Facebook/Tarom

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *