Evergrande schimbă direcția și se va concentra pe producția de mașini electrice. Anunțul a crescut valoarea acțiunilor companiei

evergrande

Acțiunile Evergrande Group și ale unității sale de vehicule electrice au crescut, pe măsură ce dezvoltatorul imobiliar, cu datorii de peste 300 de miliarde de dolari, a anunțat că va acorda prioritate creșterii activității sale de dezvoltare a vehiculelor electrice.

Evergrande a evitat săptămâna trecută o neplată a unui cupon de obligațiuni, oferindu-și mai mult timp pentru a preveni o criză a datoriilor care se profilează cu următorul termen de plată major de vineri.

Un anunț al președintelui său, Hui Ka Yan, raportat vineri de presa chineză, că va face din noul său vehicul electric afacerea principală a companiei, pentru următorii zece ani, în loc de proprietăți, a încurajat investitorii luni.

Evergrande a crescut cu până la 6%, în timp ce China Evergrande New Energy Vehicle Group a crescut cu până la 17%, deși ambele și-au redus ulterior câștigurile.

Raymond Cheng, șeful de cercetare în China al CGS-CIMB Securities, a declarat că schimbarea afacerii are sens, având în vedere sprijinul tot mai mare al Beijingului pentru vehiculele electrice și înăsprirea sporită a sectorului imobiliar spumant.

„Acesta este cel mai bun rezultat, dacă se concentrează doar pe dezvoltările existente și menține operațiunea”, a spus Cheng.

În timp ce mișcarea ar ajuta Evergrande să reducă gradul de îndatorare, Cheng a spus că nu este clar cum va fi afectat planul companiei de eliminare a activelor.

Noua afacere de vehicule a Evergrande, fondată în 2019, nu a dezvăluit încă un model de producție, iar luna trecută, unitatea a avertizat că încă mai caută noi investitori și vânzări de active și că, fără oricare, ar putea avea dificultăți să plătească salariile și să acopere alte cheltuieli.

Hui se așteaptă ca vânzările de proprietăți să încetinească la aproximativ 31,31 miliarde de dolari pe an în perioada de 10 ani, comparativ cu peste 50-60 de miliarde de dolari anul trecut, a scris vineri Securities Times din China.

Alte obstacole

Știrile de la sfârșitul săptămânii trecute că Evergande a evitat o neplată prin asigurarea a 83,5 milioane de dolari pentru plata dobânzilor în ultimul minut asupra unei obligațiuni a crescut încrederea că compania ar putea evita un colaps dezordonat care ar avea ramificații semnificative pentru piețele financiare globale.

Luni, surse au declarat pentru Reuters că unii deținători de obligațiuni au primit plăți de cupoane care le erau datorate săptămâna trecută, ceea ce sugerează că problemele datoriei erau rezolvate.

Evergrande trebuie să găsească 47,5 milioane de dolari până vineri și are aproape 338 de milioane de dolari în alte plăți care ar trebui să fie făcute în noiembrie și decembrie.

Preocupările mai ample cu privire la sectorul imobiliar al Chinei, care reprezintă un sfert din produsul intern brut, continuă să fie mari pentru investitori și factorii de decizie din a doua economie a lumii.

Evergrande a declarat duminică separat că a reluat lucrările la peste 10 proiecte în șase orașe din China, în condițiile în care multe dintre proiectele sale din toată țara fuseseră oprite din cauza plăților datorate furnizorilor și contractorilor.

De asemenea, ridicând încrederea generală, media de stat Xinhua, într-un articol de luni, a declarat că efectul de propagare al riscurilor de nerambursare a datoriilor companiilor imobiliare chineze asupra industriei financiare va fi controlabil.

Raportul vine după comentariile unor înalți oficiali, inclusiv vicepremierul Liu He și guvernatorul băncii centrale Yi Gang, săptămâna trecută, care au spus, de asemenea, că companiile imobiliare se confruntă cu probleme de nerambursare din cauza managementului defectuos și a eșecului de a se adapta la schimbările pieței.

Sursa foto: CarNewsChina, Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.