FACT CHECK Gabriela Firea : ,,în 8 luni de zile am finalizat peste 70 % din pasajul Doamna Ghica”/FOTO cum arăta pasajul ,,finalizat peste 70 %” și de ce s-au blocat lucrările în 2020

Pasaj Doamna Ghica

Fostul Primar General al Capitalei, Gabriela Firea, candidat PSD pentru al doilea mandat, susține că, în doar 8 luni cu lucrări a lăsat pasajul rutier de la Doamna Ghica ,,la peste 70 %“, iar pentru restul de execuție, 30 % a fost nevoie de 3 ani, în mandatul actualului Primar General, Nicușor Dan.

Pe 29 mai 2023, cu tablierul complet montat (un sfert din valoarea pasajului), cu predale așezate, viceprimarul Capitalei, Stalian Bujduveanu anunța procentul de 78 % execuție după cum Economedia a relatat aici.

Dincolo de procentele avansate care nu se confirmă cu datele din teren (toamna 2020), Gabriela Firea a omis să spună că încă din vara anului 2020, la puțin timp de la startul lucrărilor, șantierul era blocat pentru că Primăria Generală nu-și mai plătise constructorii, situație identică pe șantierele de la Podul Grant și Prelungirea Ghencea. Practic, în 2020, cu lucrări de-abia începute, conturile PMB era blocate

Luni, 27 mai 2024, la Digi24, Gabriela Firea a vorbit despre situația Pasajului Doamna Ghica, descris drept ,,caz de manual școală”, ,,Eu am vorbit despre ritmul de lucru, caz de manual școală. Doamna Ghica, în opt luni de zile, echipa mea, subliniez cifrele, echipa mea a finalizat peste 70 % din acest pasaj și în trei ani de zile, în trei ani de zile, subliniez, echipa domniei sale, cu dumnealui în frunte, a realizat 30 %. Eu asta spun, ritmul meu de lucru este mult mai dinamic, sunt mai energică, sunt mai implicată, am fost un primar care a stat foarte mult pe șantiere. Nu am stat încuiată într-un birou și am găsit soluții administrative.”

Pasajul Doamna Ghica, aprilie 2021 Foto Economedia

Pasajul Doamna Ghica 2020-2023

Lucrările pentru devierea utilităților au început în 2019, iar Gabriela Firea promitea finalizarea Pasajului Doamna Ghica în toamna anului 2020 (toamna alegerilor locale).

După trei licitații pentru tablierul metalic, cea mai importantă componetă a pasajului, de-abia în ianuarie 2022, Primăria a reușit semnarea contractului cu un furnizor din Italia, iar Primarul General, Niculșor Dan promitea finalizarea lucrărilor în decembrie 2022.

Lucrările efective s-au reluat de-abia în vara anului 2022, dar inaugurarea a fost amânată pentru primăvara 2023

Viceprimarul Bujduveanu, 29 mai 2023 : ,,Pasajul de la Doamna Ghica, în sectorul 2 al Capitalei, a ajuns la 78 % execuție și va fi deschis în septembrie, a anunțat luni viceprimarul Capitalei Stelian Bujduveanu (PNL). Bujduveanu, care răspunde de proiectele pentru infrastructură și transport, spune că s-a finalizat montajul predalelor, o etapă foarte importantă, iar în perioada următoare pe tablier se va turna placa de suprabetonare după care vor urma aplicarea hidroizolației și așternerea straturilor asfaltice.

Inaugurarea Pasajului de la Domna Ghica a fost pe 7 septembrie 2023, înainte de începerea școlii.

Imagini cu montarea tablierului metalic (martie 2023)  :

 

Comentarii

    • O femeie schimonosită de ura și dorința de răzbunare, care nu știe cum să își mai insuseasca munca altora, lansând căldări de minciuni și alegații, fără număr. Mai fato, îți spun cu toată sinceritatea, nu suntem cu toții, idiotii tai de serviciu. Sitir !

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.