Financial Times: Compania de consultanță EY Germania vrea să concedieze 380 de angajați

ey foto

EY Germania plănuiește să elimine 40 de parteneri și să renunțe la 380 de angajați, în timp ce firma Big Four încearcă să își îmbunătățească profitabilitatea după daunele provocate de scandalul Wirecard, scrie Financial Times.

Majoritatea reducerilor de personal au ca scop reducerea costurilor de back-office la activitatea din Germania, una dintre cele mai mari din cele 150 de țări în care operează EY, au declarat surse pentru Financial Times.

Majoritatea celor 40 de parteneri care se îndreaptă spre ieșire sunt din practica de audit a firmei. Reducerile reprezintă aproximativ 5% din cei aproximativ 800 de parteneri cu capital și salariați din cadrul afacerii germane.

Planul de concedieri este cea mai recentă dintr-o serie de măsuri de reducere a costurilor în rețeaua internațională a firmei de contabilitate Big Four, în timp ce aceasta răspunde la incertitudinea economică și încearcă să stimuleze evaluarea activității sale globale de consultanță înainte de o separare de operațiunile sale de audit.

Bonusurile, angajările, călătoriile pentru evenimente interne, instruirea și petrecerile de Crăciun ale personalului au fost vizate ca parte a eforturilor de reducere a cheltuielilor.

Proiectul german de reducere a costurilor a fost denumit la nivel intern „Zugspitze”, au declarat surse despre aceste planuri, o referire la cel mai înalt munte al țării. Divizarea auditului și consultanței a primit numele de cod „Everest”.

Reducerile de locuri de muncă, care fac obiectul unor negocieri cu un comitet de întreprindere al angajaților, au făcut parte dintr-o restructurare menită să îmbunătățească profitabilitatea EY în țară prin reducerea operațiunilor de back-office supradimensionate, au declarat surse pentru Financial Times.

Consecințele Wirecard au afectat creșterea EY în Germania, lăsând EY cu mai mult personal decât avea nevoie, potrivit surselor.

EY Germania a raportat venituri de 2,1 miliarde de euro în cele 12 luni până în iunie 2022, revenind la nivelurile din 2020 după o scădere în 2021. Rivalii săi din Big Four, Deloitte, KPMG și PwC, au suportat, de asemenea, o creștere lentă în Germania, în timp ce veniturile globale ale firmelor au crescut vertiginos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *