Fondul de investiții Early Game Ventures investește 1 milion de euro în startup-ul românesc din domeniul AI CogniSync

early game ventures

Fondul de investiții Early Game Ventures (EGV) investește un milion de euro în CogniSync, un startup AI creat de o echipă de fondatori români, potrivit unui comunicat de presă. CogniSync dezvoltă o tehnologie software care are rolul de a optimiza fluxurile de lucru pentru a susține companiile și echipele aflate în creștere rapidă. Startup-ul utilizează AI pentru dezvălui bunele practici interne sau pentru a semnala orice posibilă nepotrivire între acțiunile întreprinse de membrii echipei și standardele ori reglementările legale sau de conformitate pe care compania trebuie să le respecte.

Pentru a realiza acest proces, CogniSync analizează și valorifică într-un mod sigur și confidențial informațiile din datele deținute de companii în propria infrastructură IT.

Potrivit comunicatului, această nouă investiție este a doua pe care EGV o anunță din noul său fond Early Game Fund II. Având la bază o tehnologie pură AI, CogniSync oferă asistență operațională, de conformitate sau juridică în timp real oricând este nevoie, fiind astfel o resursă foarte valoroasă pentru orice companie, economisind timp și bani, dar ridicând totodată ștacheta la nivel de calitate.

Analize Economedia

MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta

„La Early Game nu ne gândim la AI ca la o industrie sau la o verticală, ci mai degrabă ca la o orizontală: o tehnologie care traversează toate industriile și deschide o nouă lume de posibilități pentru companiile tradiționale sau pentru noii veniți. Din această perspectivă, toate startup-urile de astăzi sunt startup-uri AI”, spune Cristian Munteanu, Managing Partner EGV.

La evaluarea startup-urilor în care urmează să investească, echipa EGV folosește următoarele categorii:

  • Companii care folosesc AI „în fundal” pentru a optimiza procesele (spre exemplu, dezvoltatorii folosesc Copilot pentru a scrie cod mai repede și mai bine). Cel mai adesea, produsele și serviciile acestor companii sunt convenționale și nu conțin funcționalități bazate pe AI.
  • Companii care folosesc AI (de regulă soluții de inteligență artificială existente) pentru a-și îmbunătăți produsele sau serviciile de bază. Acesta este cazul majorității companiilor active pe piață astăzi, deoarece depun eforturi pentru a-și actualiza tehnologia, din dorința de a rămâne relevante și a-și proteja cota de piață.
  • Companii cu adevărat inovatoare care creează produse și servicii având în centrul lor inteligența artificială pentru a aborda probleme care erau imposibil de rezolvat fără AI până în prezent. Începând din acest punct, companiile devin atractive pentru investitori precum Early Game.
  • În cele din urmă, companiile care construiesc produse și servicii formate prin inteligența artificială pentru a aborda probleme care nu se manifestă încă pe piață – poate chiar probleme create de inteligența artificială în sine.

„Când am început discuțiile cu fondatorii geniali ai CogniSync, a devenit evident că evaluăm o investiție într-o companie îndrăzneață, o companie pură de inteligență artificială”, a declarat Dan Călugăreanu, partener EGV. „Ceea ce ne-a plăcut cel mai mult a fost faptul că inteligența artificială integrată în produsul CogniSync este mereu activă, întotdeauna gata să ajute utilizatorul într-un mod care este perfect integrat în obiceiurile utilizatorului”

„Gestionând echipe mari în corporații care scalau rapid, am înțeles că alinierea internă și învățarea continuă sunt esențiale pentru toate companiile pe măsură ce acestea se extind – CogniSync își propune să automatizeze acest proces”, a declarat Luca Mateescu, co-fondator și CEO al CogniSync.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: