Furnizor Apple: cererea de produse electro-IT a explodat în 2020, pe fondul pandemiei și a muncii de acasă

Redacția mart. 29, 2021 0 comentarii
tableta, apple

 

Cererea de produse electro-IT premium achiziționate în leasing a înregistrat un avans considerabil în 2020, un an în care multe companii au fost nevoite să își trimită angajații să lucreze de acasă pe fondul pandemiei. iTrade Integrated Systems, furnizor B2B de produse Apple în România, a avut o creștere de 25% a cifrei de afaceri, în 2020 față de anul precedent, anunță compania. Intervenția statului prin ajutoarele oferite a determinat avansul vânzărilor și a oferit oportunitatea pentru a crește stocurile, spun reprezentanții companiei.

„Pentru că foarte mulți angajați au muncit de acasă, a explodat cererea de produse electro- IT în 2020, iar noi am vândut cel mai bine telefoanele iPhone si portabilele Apple, dar și alte branduri ca Samsung, Lenovo, Dell. Am vândut în 2020 peste 4.500 de telefoane și 1.300 de laptopuri. Pentru serviciile de finanțare, cererile au crescut, în 2020, cu aproximativ 20%”, a declarat Cristian Teodorescu, co-fondatorul iTrade. În topul preferințelor clienților au fost produsele Apple – telefoane, laptopuri, tablete, accesorii și produse software. Partea de servicii, respectiv livrare rapidă, service, buy-back, asigurare– a cunoscut o creștere spectaculoasă, de asemenea.

În cazul leasing-ului operațional, firmele pot achita produsele de care au nevoie în doi până la patru ani. „Este ca o formă de închiriere, iar rata respectivă este deductibilă fiscal.  În România nu prea a existat cultura leasingului operațional când vine vorba de produse electro-IT, dar acest tip de finanțare a devenit tot mai popular anul trecut.  Companiile au realizat care sunt beneficiile pentru ei – e mai rentabil să închiriezi, costurile fiind deductibile. Pentru acest an, estimăm o creștere de 40% pentru serviciile de leasing operațional”, a explicat Andrei Dumitrel, confondator iTrade.

Felul în care industriile s-au adaptat la pandemie s-a resimțit în tipul de produs și de serviciu. „Vindem pe mai multe verticale de business – telecomunicații, IT și software development, banking și pharma”, a explicat Cristian Teodorescu. Intervenția statului prin ajutoarele oferite a determinat avansul vânzărilor și a oferit oportunitatea pentru a crește stocurile. „Clienții au achiziționat, pe de o parte, cu ajutorul guvernului care a alocat fonduri pentru echipamentele IT, în limita a 2.000 euro, o mișcare care s-a văzut în special la finalul anului 2020, când s-au făcut majoritatea plăților. La rândul nostru, și noi am beneficiat de programul IMM Invest: am reușit să o luăm un credit de 3 milioane și jumătate de lei care ne ajută în operațiunile de zi cu zi, sumă pe care o vom returna în trei ani și care beneficiază de garanție de stat și dobândă subvenționată timp de 8 luni – pe linia de finanțare capital de lucru”, a explicat Cristian Teodorescu.

Avansul vânzărilor se va menține și în acest an, estimează co-fondatorul iTrade Systems.  În 2021, Q1 comparat cu cel din 2020, compania va înregistra o creștere a cifrei de afaceri de 20%, și de 30% pe întreg anul 2021.

 

 

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.