Georgieva, FMI, despre crize și inflație: S-ar putea ca acesta să nu fie ultimul şoc

crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay

 

Liderii financiari la nivel mondial ar putea avea nevoie să se simtă mai confortabili să lupte cu mai multe crize provocate de presiunile inflaţioniste, transmite directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Kristalina Georgieva, potrivit agenției Reuters, citată de News.ro.

Georgieva a declarat pentru Reuters că este din ce în ce mai greu pentru băncile centrale să reducă inflaţia fără a provoca recesiuni, din cauza presiunilor crescânde asupra preţurilor energiei şi alimentelor provocate de războiul Rusiei din Ucraina, politicilor Chinei de zero Covid, care au redus producţia din cauza restricţiilor, şi a nevoii de reordonare a lanţurilor de aprovizionare, pentru a le face mai rezistente.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

”Cred că trebuie să începem să ne simţim mai confortabil cu asta, că s-ar putea să nu fie ultimul şoc”, a spus ea, menţionând că a încetat să mai privească inflaţia ca pe un şoc ”tranzitoriu” atunci când s-a declanşat epidemia de Omicron, la sfarsitul anului trecut.

Ea a spus că cererea puternică din partea Statelor Unite, întreruperile lanţului de aprovizionare şi efectele războiului din Ucraina, toate indică o inflaţie de durată.

Pandemia de Covid-19 nu s-a încheiat şi ar putea avea loc o altă criză, a adăugat ea, în marginea unei reuniuni a miniştrilor de finanţe G7 şi a guvernatorilor băncilor centrale din Germania.

Politica zero-Covid a Chinei, care a dus la izolarea pe scară largă a populaţiei în marile oraşe, este imposibilă din cauza variantelor extrem de contagioase, dar oficialii de la Beijing se încăpăţânează să nu o modifice, a spus ea, adăugând că efectele sale vor fi discutate la intalnire.

Ea a spus că ”de fapt nu este prea îngrijorată” de economia Chinei, deoarece guvernul de la Beijing are spaţiu de politică fiscală şi monetară pentru a susţine creşterea.

Georgieva a spus că eforturile ţărilor de a-şi schimba lanţurile de aprovizionare de la o eficienţă maximă la o rezistenţă sporită vor creşte unele costuri, deoarece va trebui să existe redundanţă.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: