Germania și Grecia sunt pregătite să trimită mai mult gaz în Polonia și Bulgaria

Redacția apr. 28, 2022 0 comentarii
romgaz

Germania și Grecia sunt gata să trimită mai mult gaz în Polonia și Bulgaria după ce Rusia a anunțat că va tăia aprovizionarea, scrie Financial Times.

Ordinele ca gazul să circule prin conducta de la Sidirokastro, un punct de frontieră dintre Grecia și Bulgaria, s-au schimbat joi, astfel mai mult gaz urmând să ajungă în Bulgaria decât in Grecia.

De asemenea, fluxurile de gaze la Mallnow, punctul cheie de trecere a frontierei dintre Germania și Polonia pentru gazoductul Yamal-Europa, au crescut joi la 12,7 milioane de kilowați pe oră, potrivit datelor furnizate de Gascade, operatorul german de transport de gaze. Înainte de miercuri, cel mai ridicat nivel din această lună a fost chiar sub 9 milioane kWh/h.

Miercuri, producătorul rus de gaze susținut de stat, Gazprom, a întrerupt livrările de gaz către Polonia și Bulgaria, după ce cele două națiuni UE au respins cererea Moscovei de a utiliza un nou mecanism de plată.

Sofia lucrează pentru a accelera finalizarea unei interconexiuni transfrontaliere critice separate cu Grecia, care ar permite țării să aducă gaze din Azerbaidjan.

Sursa foto: romgaz.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *