Google pregătește pentru acest an investiții de 9,5 miliarde de dolari în birouri şi centre de date din SUA

google,alphabet, motor de cautare, gigant tehnologic american Sursa foto: Unsplash/ Pawel Czerwinski

Google, divizie a grupului Alphabet, a anunţat miercuri că intenţionează să investească în acest an aproximativ 9,5 miliarde de dolari în birouri şi centre de date din Statele Unite, faţă de 7 miliarde de dolari anul trecut, transmite Reuters.

Google a transmis că investiţiile vor crea cel puţin 12.000 de locuri de muncă cu normă întreagă în 2022 şi că se va concentra pe centre de date în mai multe state, inclusiv Nevada, Nebraska şi Virginia.

Compania va deschide un nou birou în Atlanta în acest an şi va extinde centrul de date din Storey County, Nevada, a adăugat acesta.

”Ar putea părea împotriva curentului să ne intensificăm investiţiile în birouri fizice, chiar dacă îmbrăţişăm mai multă flexibilitate în modul în care lucrăm. Cu toate acestea, credem că este mai important ca niciodată să investim în campusurile noastre”, au transmis reprezentanții companiei.

Google a încercat să-şi aducă înapoi angajaţii în unele dintre birourile sale din Statele Unite, Regatul Unit şi Asia Pacific, obligându-i să lucreze de la birou aproximativ trei zile pe săptămână, un pas pentru a pune capăt politicilor care le permit angajaţilor să lucreze de la distanţă din cauza Covid-19.

Google va continua să investească în birouri în statul său natal, California, şi să sprijine iniţiativele de construcţii de locuinţe la preţuri accesibile în Bay Area, ca parte a angajamentului său de un miliard de dolari în domeniul locuinţelor..

Sursa foto: Unsplash/ Pawel Czerwinski

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *